Nu gasesc nimic pe net despre "morcovii cresc dentitia". Pentru iepuri e bine sa manance, pentru ca daca nu se hranesc, le cresc dintii pana li se mareste gura si mor.
In schimb:
Morcovul este originar din Afganistan, unde creştea într-un mediu sălbatic, suferind de-a lungul timpului diferite transformări. În Europa, el a pătruns între secolele al VIII-lea şi al X-lea. Este bogat în vitaminele A, B6, C, E, dar şi în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi caroten. Dacă sunt consumaţi în stare crudă, ca atare sau daţi pe răzătoare în salate, morcovii aduc numeroase beneficii organismului uman.
Spuneţi adio anemiei!
Bogat în vitamine şi minerale, morcovul combate anemia, întăreşte imunitatea organismului şi ajută în procesul de creştere în cazul copiilor. Odată ingerat, betacarotenul se transformă în vitamina A, benefică vederii, pe care o îmbunătăţeşte simţitor după o folosire îndelungată. De asemenea, este un remediu recomandat pentru întreţinerea sistemului osos, a dentiţiei şi a sănătăţii glandei tiroide. În plus, morcovul este recomandat celor cu probleme reumatice, care suferă de gută, artrită şi de probleme ale ficatului sau rinichilor.
Leac pentru constipaţie
Morcovul este şi un bun diuretic, fiind recomandat în dietele de slăbit, este antidiareic, antihemoragic, luptă împotriva colesterolului rău, a anorexiei, a constipaţiei şi a insomniei. El este şi cicatrizant, antiinflamator, vindecă eczemele, arsurile sau furunculele şi opreşte urinările dese. Consumul regulat de morcovi menţine tinereţea tenului, iar vara, dacă vă expuneţi la soare, nuanţează frumos pielea.
Sucul, un reputat detoxificant
Şi sucul de morcovi, consumat de preferinţă înainte de masă, are un efect pozitiv asupra stării de sănătate. Se prepară cu ajutorul storcătorului de fructe, în care se introduc morcovi proaspeţi, spălaţi şi curăţaţi. Acesta energizează, detoxifică organismul, calmează durerile şi înlătură oboseala.
Pont! Sucul de morcovi regenerează ţesuturile epidermei - se pot realiza măşti pentru tenul gras, ridat, cu eczeme, din suc proaspăt, ce se poate combina cu argilă, cu miere sau cu iaurt. http://www.taifasuri.ro/......-2012.html