Eu nu am auzit să fie interzis colindatul. Dacă respectați regulile nu se ia nimeni de voi:
-sa nu fiți mai mult de 6 sau 8 persoane în același grup
-sa purtați mască-
-sa fiți în casele voastre până la orele 22:00.
Nu este vorba de cersit, e de traditie, daca vom spune toti, in cativa ani se duce colindatul pe...
Mare traditie sa te duci sa ceri bani ca un boschetar pe la case. Traditie era cand se dadeau portocale si nuci, nu asta. Asta e cerseala. La finalul serii nu vezi niciun copil cu plasa plina. Toti se lauda cu ce sume au adunat.
De cand a devenit colindatul acelasi lucru cu a cersi?
Într-adevăr, îmi aduc aminte de la străbunicul meu când se ducea la colindat în 1930 nu se dădeau bani, primea portocale, mango, kiwi, ananas...
De cand au inceput sa se dea bani in loc de portocale si sa se cante fara pic de patos, cam cum fac boschetarii prin autobuze
Pai si noi cerem bani in colinda aia? Daca ne da bani aia e, crezi ca daca mi-ar da covrigi as refuza?
Si ce faci cu 10 kg de portocale si 5 kg de nuci?
Hai ca ati deviat total de la raspuns, ti am dat si report ca sa nu mai ironizezi
Am fost cu colindul acum 15 ani ultima data si pe atunci inca se mai dadeau mandarine. Multi strambau din nas cand vedeau ca nu sunt bani, normal ca lumea s-a conformat si a ucis traditia.
Anul asta daca imi vin cersetori le zic sa nu-mi cante ca oricum sunt afoni, sa dea frumos zapada din fata portii daca vor un ban. Eventual sa-mi lustruiasca si ghetele.
Depineee de sat/oras pe noi cică nu ne ar lăsa)) dar noi tot mergem so da