Man, esti prea optimist si visator. Obisnuieste-te cu ideea ca lumea nu o sa te ajute pe gratis. Poate doar familia si unii prieteni foarte apropiati. In rest, nimeni nu face nimic gratis. Nu o sa-si piarda nimeni timpul liber dupa ce au lucrat jumate de zi ca sa ajute pe cineva care ar putea la fel de bine sa plateasca si el pentru acele servicii. Asta ar incuraja o politica nedreapta care ar duce la inegalitate si mai multa. De ce sa mai plateasca unul pentru niste servicii daca le poate primi pe gratis, intreband nu stiu unde. In acelasi context, tu vei fi interesat ca lumea sa cumpere ceea ce oferi tu (servicii, produse, idei etc). Degeaba iti faci tu o firma daca nimeni nu cumpara ceea ce produci tu pentru ca tu dai pe gratis ca are unul si altul nevoie.
Da stiu sunt cam SF-IST, si visator, ceea ce voiam sa scot in evidenta e ca poate sunt multi de exemplu ca mine, care au o imaginatie bogata, si ar putea avea idei care ar putea revolutiona lumea, gen un nou tip de racheta trimisa in spatiu, facuta dupa imaginatia mea, si chiar si in teorie ar trebui sa mearga, sau o gramada de alte lucruri, numai ca cei ca noi sunt auziti de nimeni, ne auzim doar pe noi insine
Mno mai ho un pic acum una e sa ai visuri despre o societate utopica, dar rachete in spatiu? Trebuie sa fii un as in fizica, matematica etc pentru a te putea gandi macar la asa ceva, nu ca asa ti-a dat tie prin cap. Nu te baga nimeni in seama in acel domeniu pentru ca efectiv esti un nimeni in acel domeniu. Nu o sa vina un bolnav la tine, o sa mearga la un medic. Asa si aici.
ipswich întreabă:
catalin542000 întreabă: