Cei care prezinta sindromul de "savant" pot avea disfunctii comportamentale (de exemplu nu stiu sa se imbrace) dar capacitati neobisnuite. Totusi nici ei nu se pot numi nebuni.
Unii dintre oamenii geniali au anumite calitati in proportii care care ii fac sa para anormali, dar nu pot fi numiti nebuni. S-ar putea doar ca anumite boli psihice sa fie mai frecvente la genii decat la oamenii normali. Dar vorbim de o citime a geniilor, nici pe departe despre toti.
Integrala capacitatii creierului uman este constanta, dar depinde cum este folosita.
Majoritatea oamenilor isi umpla mintea cu o gramada de prostii zilnice, "se pricep la toate", dar nu cunosc nimic in profunzime. Deasupra mai au creierul incarcat cu toate prostiile propagate prin mass media. internet etc. prin care se satura capacitatea mentala si se reduce performanta creierului. Astfel nu mai sunt capabili la gandire si analiza profunda, greu se pot specializa.
"Geniile" se ocupa de un domeniu ingust, dar mult mai amplu cu domeniul lor de interes. Daca se plafoneaza in acel domeniu, atunci raman putime resurse pentru lucruri de viata "comune" altora, de aceea par "nebuni" pentru unii.
Daca nu ti se par, inseamna ca nu sunt si pana la urma, nu toti sunt nebuni, ci se diferentiaza de restul prin a fi geniali, de asta sunt considerati nebuni de cei mediocri
Oameni nu chiar obisnuiti au fantezia foarte bogata deaceeale pot veni orice prin cap si sa decopere foarte multe de exemplu chinejii nu sunt foarte simpli deeaceea multe lucruri sunt fabricate in China
Iepurijg întreabă: