Depinde ce informatii lasa persoana in urma lui.
Politia poate afla maximum ultima adresa de domiciliu unde persoana s-a inregistrat, dar asta doar in caz daca le impune legea (caz penal, disparitie anuntata de rude etc.).
In cadrul unor investigatii mai complexe, organele de investigatii pot cauta persoana si prin interpol, pe cai diplomatice, site-uri de socializare, retele de telefonie etc, dar aceste cazuri sunt rare, costisitoare si deseori nu conduc la rezultat.
Am auzit de persoana care si-a parasit familia, a plecat din tara, si-a schimbat numele (probabil in cadrul unui program de protejare a identitatii), dupa care nici organele tarii respective nu au putut da nici un detaliu despre el.
Depinde foarte mult de situatie. In primul rand politia nu divulga nici nu fel de informatie cu privire la persoana ta. Depinde si daca tu ai comis o fapta nu tocmai la locul ei, atac cibernetic, hartuire..etc.
Nu ma, nu am comis nimic, dar intreb un politist oarecare un agent crezi ca se poate uita daca e prieten cu tine sa vada daca esti in tara in care ai zis? la asta ma refer!
Normal mă, iar după te duci cu el la o berică.
Nu, nu se poate! In primul rand el este nevoit sa justifice pentru ce are nevoie de informatia respectiva.
Nu trebuie sa zică politia sau altcineva unde stai, majoritatea își dau check-in pe Facebook acasă. Deci dacă faci parte din categoria aia... da poate ști oricine unde stai, ce nr. de telefon ai, unde lucrezi etc.
Sau iar dacă ai funcția de locație /GPS activata la telefon iar poate afla oricine unde stai (îți apare când postezi ceva pe Facebook sau vorbești cu cineva pe mess).
Deci, în ziua de azi te găsește oricine, oriunde...