| PPVali a întrebat:

Pana de curand puteam trimite mici obiecte in strainatate ca si scrisori recomandate cu Posta Romana. Mai nou mi s-a spus ca de la Vama nu se mai permite asta si acum orice lucru trebuie trimis ca si colet chiar daca are dimensiuni foarte mici si greutate mica. A mai patit cineva la fel prin Bucuresti/tara? Exista vreo modalitate mai ieftina? Inainte plateam 20-30 de lei acum am de platit si 100 pentru un obiect mic trimis.

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| NGheorghe a răspuns:

Din Belgia carte Romania este 1€/kg... dar nu la Poștă, ci la firmele private care fac transport regulat (de obicei de doua ori pe săptămână).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,e o masura pentru a se evita sustragerile de catre angajati. Poti trimite doar daca ai o relatie la posta si arunca plicul la expeditii.

| PPVali explică:

In strainatate se pot trimite obiecte mai mici, si mai usoare, in plicuri doar ca evident costa un pic mai mult decat o simpla scrisoare sau un document.
Altii platest 2 lire, 5 dolari, uneori 10 iar eu pentru acelasi obiect trebuie sa platesc 30 de dolari.
Am primit din strainatate obiecte mici in plicuri si transportul a costat cativa dolari.