Daca stai la bloc sa nu iesi pe casa scarilor, daca stai la parter sau etajul I te poti risca sa iesi pe fereastra, altfel ai mai multe sanse daca stai in casa, cel mai bine este sa stai sub o grinda de rezistenta, daca iesi in strada e bine sa te indepartezi de bloc pentru ca o sa cada tencuieli, ornamente si geamuri.
Intr-o cutie metalica rezistenta sau pe un deal din apropiere. Nu cutremurele omoara oamenii, cladiriile fac asta!
Intr-un dulap! vorbesc serios: in felul acesta, daca cad dulapuri, nu patesti nimic, daca se prabuseste peretele, esti protejat de lemnul tare din el etc.
Cel mai rau lucru care ti se poate intampla este sa cada dulapul cu tine si te lovesti putin...nu?
Mama intodeauna imi zicea ca sub tocul usii o sa fiu in siguranta
Acum doamne fereste sa fim nevoiti sa ne adapostim
Sub tocul usi din baie
@antonius74, a venit azi un pompier la mine la scoala si ne-a spus ca in caz de cutremure este exclus sa te adapostesti intr-un dulap deoarecepoti ramane blocat acolo daca va cadea o bucata de perete/tavan
Pai. in tocul usii sub o grinda sau sub o masa birou cv mai dur care s te apere cat d cat
In primul rand eviti lifturile, cred ca cel mai bine te adapostesti sub un birou sau sub tocul usii.
@loly
multumesc, nu stiam asta. nu va luati dupa ce am scris mai sus, in cazul asta!
Din cate stiu daca stai la bloc sa te adapostesti sub ceva rezistent(tocul usii, un birou ) si daca stai la casa sa te duci in camp deschis si stai jos
Toate raspunsurile care au fost date aici sunt gresite. sau partial gresite. Cel mai bun loc sa te adapostesti, in caz de cutremur este LANGA pat/canapea, sau langa obiecte rezistente si nu chiar atat de inalte (precum patul, sau o masa f f rezistenta, etc) pentru ca la daramarea acoperisului sau a obiectelor, langa aceste obiecte se creeaza spatii. De evitat cu orice pret lifturile (pot cadea sau pot fi strivite), scarile de orice fel (pot cadea mai repede decat cladirea), tocurile usilor (te pot sfasia la greutate), statul sub mese (vei fi strivit sub ele), statul sub masini (vei fi strivit), langa si sub geamuri (sticla care se sparge provoaca taieturi adanci). Dar, la urma urmei, daca este sa mori, mori si pe scaun sau prin somn...
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: