| Catalyn94 a întrebat:

Pe foaia matricola scolara se mentioneaza si corigenta sau doar media generala anuala?

Si se poate da corigenta mai devreme de termenul stabilit de scoala?
in cazul in care trebuie sa plec in alt oras din motiv medical?

Răspuns Câştigător
| eusebiumunteanu a răspuns:

Deci pe foaia matricola din ce stiu, scrie doar media la fiecare discplina in parte, cat si cea adunata a fiecarui an scolar. Cat despre corigenta, ma indoiesc ca se poate asa ceva, legal SIGUR nu se poate sustine mai repede, dar daca ai ceva pile si ceva bani pentru o "atentie" (ca de. suntem in Romania), SIGUR o poti da mai repede, iar corijenta se va da trece cu data de drept. Am un prieten care a plecat in Italia vara asta, avand pile tot, a trecut corigenta fara sa fie macar prezent, eu fiind din Piatra Neamt (NU spun liceul din respect de sine.), dar din pacate omul a ramas sa munceasca si numai vine, pierzand acest an, din pacate nu se poate face vreo magarie si din trecerea anului scolar fara sa fi fost pe la ore timp de un an. happy Sfatul meu, intereseaza-te bine, pe la secretariat, ii explici doamnei/doamnelor de acolo problema ta, le spui ca vei fi si tu atent si finut pentru sprijinul acordat, le spui ca nu e un capat de lume o corigenta, dar sanatatea e un lucru foarte important si daca vei apela la blandetea si buzunarul gol, ai sanse la ce-ti doresti happy O zi faina!

2 răspunsuri:
| Catalyn94 explică:

La sustinerea unui examen de corigenta cati profesori asista la el.
Si toti cei care dau corigenta sunt intr-o clasa sau intra pe rand si cat dureaza examenul.

| eusebiumunteanu a răspuns:

Am trecut prin asta in generala odata in clasa a-VI-a si odata in a-VII-a, cand am dat eu, erau clase pentru fiecare materie unde ai ramas, doi profesori MAXIM, subiectele ori se scriau pe tabla ori date pe o hartie si erau intrebari usoare pentru cei care aveau habar de viata lor, dar stiu ca si cei care erau de pe la centre de plasament ori de entie rroma treceau doar prin prezenta lor, dat fiind faptul ca 10 clase erau obligatorii, plus mila profesorilor.
Ca sa-ti raspund mai ok, cei care dau la un anume obiect, intra toti intr-o clasa, se aseaza in banci cate unul fiecare in spatele altuia si examenul din ce ma mai ajuta memoria, stiu ca dura maxim 30 de minute, dar poate si o ora. In liceu din fericire mi-am schimbat viata in bine cu medii mai frumoase si nu am mai ramas deloc, deci nu-ti pot da un exemplu de corigenta data in liceu happy Dar banuiesc ca poate e la fel, dat fiind faptul ca tot cu profesori ai de-a face. SFATUL MEU, e sa fii respectuos, umil si serios (chiar daca or mai fi profi tampiti ce fac mistocareala de cei in cauza, te faci ca ploua!) Sau daca nu ti-am zis, o atentie la secretare sau directoare daca ai pile si esti ca si trecut!