Banuiesc ca ai doua boxe de 160W cu impedanta de 4 ohmi. Un amplificator de 100 sau 150W la o impedanta de iesire de 4 ohmi ar fi numai bun pentru tine, in nici un caz un amplif de aceeasi putere cu boxele.
Da, am doua boxe de 160W cu impedanta de 4 ohmi.
Dar nu stiam ce amplificator mi.ar fii trebuit ca sa duca boxele, insa daca tu spui ca ajunge, o sa imi iau unul peste 100. Multumesc pentru ajutor.
Nu se ia un amplificator sa duca boxele, se iau boxe care sa duca amplificatorul . Daca ai lua un amplificator care scoate 160W pe 4ohmi atunci boxele tale o sa crape inainte de vreme, puterea inscrisa pe boxe este pragul maxim al puterii pana la care boxele rezista fara a fi distruse.
Inca ceva, repet, trebuie sa iei un amplificator cu o putere sub 160W dar care scoate acea putere la o impedanta de iesire de 4ohmi, la fel ca boxele tale, altfel daca iei un amplif cu impedanta de iesire de 8 sau 16 ohmi atunci sunetul nu va fi la fel de puternic. Si invers, daca ai boxe de 4 ohmi dar amplificatorul e facut pentru boxe de 8 sau 16 ohmi, atunci o sa creasca curentul prin finali si la fel, o sa "crape" inainte de vreme. Sper ca am ajutat.
AlexMaftei2001 întreabă: