Apă oxigenată sau betadină (ambele dezinfectează rănile). Dar, nu folosi spirt medicinal, mai ales în cazul animalelor când au plăgi deschise! Aplici pe o bucățică de vată apă oxigenată și tamponezi (ușor) rana. Îi poți pune și un bandaj (fașă din tifon), dar să nu-i înfășori foarte strâns lăbuța. Rănile i se vor cicatriza destul de repede.
Multumesc
Sa ii spal rana cu apa calduta pot?
Să fie călduță nu fierbinte... după îți recomand să îi pui pe rană praf de castrat. e foarte bun cicatrizant
Dacă nu deții nici apă oxigenată, nici betadină, atunci spală-i rana cu apă caldă (poți folosi și săpun pentru bebeluși Nivea sau Johnson's Baby). Lucrează foarte ușor, încât să nu o doară. Dacă cureți rana cu apă caldă și săpun, nu uita să clătești bine locul. La final, tamponezi cu un prosop moale. Și înfășori lăbuța bolnavă.
PS. Dacă știi prin jur o farmacie deschisă non-stop, cumpără niște apă oxigenată. Prețul e cam 3 lei/ sticluța. Să știi că e bine să nu îți lipsească din casă. Nu știi niciodată când ai nevoie să dezinfectezi o rană. Fie te rănești tu, fie animăluțul...
Apa oxigenata se foloseste doar in caz de infectie clara, altfel nu ca ataca tesuturi sanatoase. Se foloseste betadina ( la om ) dar e cam scumpa. Asa ca veterinarul e cel mai sigur.
Buna! Spal-o usor cu apa calduta si sapun sau doar cu apa si aplica-i un unguent cu antibiotic daca ai sau unguent cu galbenele, ca sa nu i se lipeasca bandajul de rana.
Nu fă prostia să te apuci tu "să-i faci bine"! La fel s-a rănit și motanul meu, l-a mușcat un câine de picior până la os. Atunci am încercat să facem ce vrei și tu să faci, dar făcea urât tare, nu rezista bietul de el. Du-l la veterinar, nu va rezista durerii. Apropo, motanul meu nu mai pune acel picior în pământ din păcate