Apă oxigenată sau betadină (ambele dezinfectează rănile). Dar, nu folosi spirt medicinal, mai ales în cazul animalelor când au plăgi deschise! Aplici pe o bucățică de vată apă oxigenată și tamponezi (ușor) rana. Îi poți pune și un bandaj (fașă din tifon), dar să nu-i înfășori foarte strâns lăbuța. Rănile i se vor cicatriza destul de repede.
Multumesc
Sa ii spal rana cu apa calduta pot?
Să fie călduță nu fierbinte... după îți recomand să îi pui pe rană praf de castrat. e foarte bun cicatrizant
Dacă nu deții nici apă oxigenată, nici betadină, atunci spală-i rana cu apă caldă (poți folosi și săpun pentru bebeluși Nivea sau Johnson's Baby). Lucrează foarte ușor, încât să nu o doară. Dacă cureți rana cu apă caldă și săpun, nu uita să clătești bine locul. La final, tamponezi cu un prosop moale. Și înfășori lăbuța bolnavă.
PS. Dacă știi prin jur o farmacie deschisă non-stop, cumpără niște apă oxigenată. Prețul e cam 3 lei/ sticluța. Să știi că e bine să nu îți lipsească din casă. Nu știi niciodată când ai nevoie să dezinfectezi o rană. Fie te rănești tu, fie animăluțul...
Da.insa fără apa oxigenata..La animale de companie apa oxigenata face mai mult rău decât bine
Apa oxigenata se foloseste doar in caz de infectie clara, altfel nu ca ataca tesuturi sanatoase. Se foloseste betadina ( la om ) dar e cam scumpa. Asa ca veterinarul e cel mai sigur.
Buna! Spal-o usor cu apa calduta si sapun sau doar cu apa si aplica-i un unguent cu antibiotic daca ai sau unguent cu galbenele, ca sa nu i se lipeasca bandajul de rana.
Nu fă prostia să te apuci tu "să-i faci bine"! La fel s-a rănit și motanul meu, l-a mușcat un câine de picior până la os. Atunci am încercat să facem ce vrei și tu să faci, dar făcea urât tare, nu rezista bietul de el. Du-l la veterinar, nu va rezista durerii. Apropo, motanul meu nu mai pune acel picior în pământ din păcate