No God, ce aberatie ai scos! Eu sunt vegetariana si te asigur ca de cand am renuntat la carne, am mult mai multa energie. Cand iti ingreunezi corpul cu grasimi esti ca o leguma. Auzi, le 'chioraie matele' Pai, cele mai multe fibre, care se extind si umplu stomacul, tinand mai mult de foame, nu sunt in carne, ci in cereale si in legumele verzi. Normal ca daca nu mananci, iti e foame, dar nu inseamna ca un mode de hranire vegetarian te face slabanog si anemic. Atata timp cat esti responsabil si iti iei substantele necesare din alta parte (de exemplu proteinele se gasesc in cea mai mare cantitate in soia, nu in carne), atunci poti trai sanatos cu o dieta vegetariana. Parerea mea personala e ca e mai simplu sa se consume si oua si lactate (ca sa nu mai iau suplimente de calciu), dar nu neaparat mai sanatos. In concluzie, bafta! Eu cred ca pentru oricine e mai sanatos sa fie vegan decat carnivor, copil, adolescent sau adult (in afara de acizii grasi din carnea de peste, cam toate substantele de care organismul are nevoie se gasesc in proportie egala, daca nu mai mare, in alimente vegetale).
Bineinteles..Vegetarienii sunt in general niste legume care se misca greu si sunt foarte placizi. Si mereu le chioraie matzele de foame.
Hm. putin.
Un adolescent trebuie sa-si ia aportul de vitamine si mienerale din substantele cu care se hraneste.
Este total diferita proteina vegetala de cea animala.Aceasta iti confera o energie si o vitalitate cu mult remarcanta fata de cea vegetala...asadar [intr-adevar cu moderatie] ar fi indicat sa consume si carne.
Vitaminele si mineralele se gasesc si in hrana vegetariana.Organismul are nevoie de proteine si grasimi care se gasesc doar in carne. Dieta vegetariana este recomandata pentru o anumita perioada de timp dar nu ca monotonie alimentara.
Nu e bine sa mananci vegetarian de la o varsta frageda deoarece la acea varsta iti trebuie vitamine si minerale foarte multe.
Bună.
Nu ai de ce să te grăbești cu o astfel de dietă.
Ești încă în creștere și organismul are nevoie de toate alimentele (însă cu moderație, nu abuz că nu este sănătos) pentru o bună și armonioasă dezvoltare fizică și intelectuală.
Alimente bune de consumat: fructe și legume proaspete, lactate și brânzeturi, pâine și cereale integrale, ceaiuri, miere, zahăr brun din trestie de zahăr, alune-nuci-semințe, carne slabă de pui-vită-pește, mezeluri ușoare din pui, ouă, înghețată, ciocolată amăruie (de preferință, dar se poate consuma și celelalte tipuri), sucuri naturale neacidulate făcute în casă, etc.
Toate astea se pot consuma fără probleme, cheia constă în cantitatea de alimente ingerate (consumate) și stilul de viață: sedentarism, activ, lucru la birou, sportiv de performanță, boli (un om nu poate fii activ mai mult decât îi permite starea de boală).
Pe lângă o alimentație adecvată și sănătoasă este recomandat și practicarea unui sport cu regularitate (fiecare face orice fel de mișcare - în aer liber/plimbare de minim de 30 de minute, înot, volei, fotbal, tenis de masă/de câmp, lupte libere, box, dans sportiv, etc.).
Alimentația împreună cu sportul fac balansul de alimente consumate pe 24 de ore, mai exact un adolescent poate consuma în medie o masă calorică de 2000-2500 cal/24 de ore.
Ai o viață foarte activă poți consuma alimente mai multe sau ai o viață cu activități fizice moderate la fel și alimente consumate moderat.
Cât privește dieta vegetariană, las-o pentru mai târziu după vârsta de 35-40 de ani.
Sănătate.
Pa, pa.