anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pot plecadin tara fara tutore? numa cu acordu parintilor? am 16 ani

Răspuns Câştigător
| shalimar a răspuns:

Parintii tai se vor duce la notar si vor da declaratie ca sunt de acord ca tu sa pleci din tara pentru un timp.de ce neaparat tutore? dar daca vrei sa faci liceul in strainatate sau daca faci facultatea si inca nu ai implinit 18 ani, ce faci? te duci cu parintii de manuta? oricum pana faci 18 ani nu vei putea parasi tara fara acordul parintilor.cunosc multe cazuri cu adolescenti care au plecat in strainatate fara tutore.doar cu acea hartiuta de la notar care costa in jur de 50 de lei acum 8 luni.si daca nu ma insel e valabila doar pentru copii care si-au facut buletinul.pentru cei sub 14 ani e valabila faza cu tutorele.

7 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Nu. Iti trebuie procura facuta la notar pe numele unui adult. Ambii parinti trebuie sa fie de acord.

| DenisIonut01 a răspuns:

Ms all care imi zice ca pot sa plec din tara are fundita laughing bine sa fie si adevarat laughing

| heartgrenade a răspuns:

Nu poti.si eu as vrealaughing. Iti trebuie un insotitor peste 18 ani care are de la ambii parinti un fel de hartie facuta nu stiu unde care aproba faptul ca nu te-a luat cu forta din tara sa faca trafic de persoanelaughing

| heartgrenade a răspuns:

Mi-a zis cineva ca cica poti sa iti faci procura pe personalul din avion...

| Anisoara79 a răspuns:

Nu poti.Nu din cate stiu.Eu am vrut sa-l iau pe nepotul meu cu mine, si nu am putut.Trebuia sa fie cel putin un parinte.Si asa iti trebuie imputernicire speciala de la celalalt parinte.Pa

| Anecherry a răspuns:

Poti pleca doar cu un insotitor si cu procura semnata de ambii parinti.

| Gween a răspuns:

Nu poti sad