| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

Pot sa-mi fac ochelari iarasi insa sa raman cu aceeasi rama? Unde-mi fac eu ochelarii aici ii ceva mai scump, mai ales cand vine vorba de rame... Si ma gandeam daca as putea sa-mi schimb doar lentilele ochelarilor. Rama e aproape ca noua, si mi se pare o risipa sa dau iar 400+ lei pe o pereche de rame care sa arate decent.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Teoretic, un ochelarist ar trebui sa stie sa slefuiasca lentilele dupa orice rama (mai mica decat lentila).
In practica de azi, majoritatea "ochelaristilor" (asemanator "farmacistilor") sunt doar vanzatori de produse gata preparate si nu se "obosesc" cu preparare (majoritatea farmaciilor nu mai au nici laboratoare).

Ca urmare, mergi cu rama ta actuala si cu reteta de ochelari (daca o mai ai si dioptriile ti-s inca bune) la un magazin de ochelari si intreaba-le (preferabil la cei care ti-au facut si actualii ochelari). Poti incerca si la mai multe magazine.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la ei cu rama pe care o ai si intreaba i.

| Zuzu1991 a răspuns:

Ar fi bine sa te duci in acelasi loc unde ti-ai facut ochelarii, poate au lentile care sa se potriveasca in rama aiawinking

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Exista in farmacii ochelari si poți alege rama care iti place, numai sa ai reteta. Si nu sunt scumpi, 30-50 lei in funcție de rama.

| Anuket a răspuns:

În mod normal așa se procedează, nu se schimbă ramele dacă încă sunt bune.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Depinde de starea in care se afla rama ta, de serviciile oferite de locul in care iti faci tu ochelarii si de grosimea lentilelor. Cel mai bine ii intrebi pe ei insa. Stiu persoane care si-au pastrat rama si au schimbat doar lentilele, fara nici cea mai mica problema. Cata vreme rama e intr-o stare buna cred ca nu ar trebui sa ai probleme, dar cel mai sigur este sa vorbesti cu ei.