Invata intai sa ceri voie mamei, inainte sa faci invitatie prietenei.
Ori ofera-te sa speli baia si sa faci curat in casa, ca maica-ta sa nu mai aiba ce spune, neavand motiv sa mai refuze.
Cat priveste varsta de 16 ani, este total normal sa primesti ordine de la parinti, esti inca micut, iar legal, esti minor, fiind sub tutela directa a printilor.
Invata sa-ti respecti parintii si pune mana sa-i ajuti in casa, ca nu esti olog!
Bun raspuns, ti-as da funda daca as putea
Eu am intrebat o dar pe bune nu poate sa imi controleze viata chiar asa. Peste 2 ani sunt major si ea imi spune ca la 8 seara trebuie sa fiu in casa. Hai sa fim seriosi acum
Ba poate sa-ti controleze viata, atat ca mama cat si ca tutore legal, are acest drept pana la varsta de 16 ani.
Se pare ca tu nu ai habar de ceea ce ai voie si ce nu!
Ca-ti palce sau nu, va trebuii sa intelegi ca esti inca un copil mic, care trebuie sa fie controlat de un adult, fiind parintele sau oricine legea desemneaza a fi, pe tutorele tau legal.
La 16 ani, toti va considerati mai destepti decat sunteti, dar evident habar nu aveti ce se intampla in viata si de ce legea asta este data peste tot in lume, ca sa puteti fii stapaniti, controlati si tinuti in frau de parinti!
Abia peste 2 ani ai dreptul sa decizi ce vrei, pana atunci, ciocul mic si respect total parintilor.
Pana una alta, ei muncesc pentru tine, sa-ti ofere casa, masa, imbracaminte si educatie, iar responsabilitatile tale sunt:
- sa-ti asculti parintii
- sa-i ajuti in casa, unde convietuiti impreuna cu ei
- sa mergi la scoala si sa iei note bune, pentru tine, ca de scoala aia depinde viitorul si cariera ta
- si sa-ti respecti parintii, iubindu-i din inima, pentru viata pe care ti-au dat-o si toate sarcificiile care le fac pentru tine.
Scuze, trebuie sa mai fim atenti si cum scriem.
va trebui *
desemneaza a fi *
ca sa puteti fi *
Ce intrebare pun si ce raspuns primesc....eu oricum nici nu am tata.Ea crede ca daca ma tine sechestrat in casa imi face bine si ma si bucura dar nu e asa cum credeti voi. Daca nici eu nu am trecut prin greutati atunci nu a trecut nimeni si ma refer la greutati adevarate nu greutati de genul Nu am primit FIFA18 sau O Doamne ce viata...nu am primit Iphone X de ziua mea zic de greutati adevarate de oameni mari ca tine. Mai lasati ma cu justitia si cu tutorii vostri.
Spune-i ca nu vine in inspectie si ca oricum veti sta la tine in camera. Cu usa inchisa.
I am spus dar tot degeaba. Eu cred ca doar nu vrea sa vina ca altfel nu tot gasea scuze.
Pune mana si fa ordine si curatenie in casa. La 16 ani ar fi cazul sa stii si sa poti face totul. Mai ales ca va considerati precoce, ca "nu mai e ca pe timpuri",
etc. Apoi, vorbesti cu mama.
Eu am 19 ani si inca ii cer permisiunea tatei sa vina cineva la mine)))) e suparata ca primeste ordine de la parinti. kill me pls