| Anastasia39 a întrebat:

Prin ce este insemnata in istorie Regina Victoria(1837-1901)

Răspuns Câştigător
| ASIGURATORUL a răspuns:

A avut cea mai lunga domnie in Anglia.

| Anastasia39 explică (pentru ASIGURATORUL):

Si inca?

| ASIGURATORUL a răspuns (pentru Anastasia39):

S-a casatorit cu varul ei si a avut foarte multi copii parca 9 la numar.

6 răspunsuri:
| DORICE a răspuns:

Ha ha ha! Am vazut acum ceva timp un documentar in care se spunea ca regina suferea de hemofilie si porfirie. CIca hemofilia ei ar fi fost e vina pentru distrugerea dinastiei Romanovilor in Rusia pentru ca a transmis ereditar boala la urmasii ei. Una dintre nepoatele sale s-a casatorit cu tarul Nicolae al Rusiei si au avut 4 fete si un baiat. De obicei boala nu se manifesta la fete, decat daca este mostenita si de la mama si de la tata, dar baitul suferea de hemofilie. Regina l-ar fi angajat pe Rasputin un calugar care cica avea anumite abilitati si de aici totul a ajuns la revolutie si la excutia Romanovilor.
Porfiria a mostenit-o de la bunicul ei George al 13-lea cred, care avea reputatia ca era nebun, desigur din cauza bolii.
Mi s-a parut un documentar foarte interesant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin victorii cred.in arena, la turniruri si pe camp la adunat crastaveti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O ador pe Imparateasa Maria Tereza, Ecaterina cea Mare, Regina Elisabeta a 2 -a si Regina Victoria, fiecare s-a dovedit fiind conducatori puternici, destepti, influenti, determinati si multe altele si-au condus Imperiile cu o mana de fier de aceea vor ramane mereu in istorie

| viccttoriaa a răspuns:

Cea mai lunga domnie din Marea Britanie - 63 de ani si sapte luni - a apartinut reginei Victoria (1837-1901), care a devenit si imparateasa a Indiei in 1876. Titlul sau monarhic reflecta faptul ca in 1927 s-a produs despartirea dintre Republica Irlanda si Irlanda de Nord. Accederea la tron a printesei Victoria Alexandrina (va renunta total la al doilea prenume) s-a produs pe fondul deceselor a trei dintre unchii sai, astfel incat ea a fost incoronata in 1837. Ca si tatal sau, ea apartinea Casei de Hanovra si a fost ultima sa reprezentanta.
Fiul si succesorul ei, Edward al VII-lea, apartinea Casei Saxa-Coburg si Gotha. Crescuta cu mare strictete de mama sa, viitoarea regina si-a insusit inca din adolescenta principiile morale foarte dure pe care le va promova pe durata intregii sale domnii. De aceea, "Epoca victoriana" este sinonima cu intransigenta moralei crestine si cu demnitatea sobra a comportamentului social. Ca regina intr-un sistem monarhic constitutional bicameral, Victoria nu a avut puteri politice directe. Sotul sau, printul consort Albert, a murit in 1861, iar ulterior regina a refuzat sa mai apara in public, fiind foarte afectata. Din acel an, miscarile republicane au atacat deseori monarhia, mai ales dupa abdicarea lui Napoleon al III-lea, cand Franta a redevenit republica.

Regina Victoria a avut noua copii si 34 de nepoti, fiind poreclita si "Bunica Europei". A fost o femeie foarte sensibila, care a scris (incepand din adolescenta) 122 de volume de jurnale personale. A fost tinta mai multor atentate, dar nici un atacator nu a fost executat. Foarte populara, regina Victoria a iesit in public la Jubileul de aur (1887) si la cel de diamant (1897) ale domniei sale. In 1897 a scris in secret instructiunile pentru inmormantarea sa. Din ce in ce mai bolnava, ea s-a stins la 81 de ani, in 1901. A fost inmormantata tinand in mana stanga o suvita din parul lui John Brown (un favorit al ei, mort in 1883, caruia ii dedicase si o carte). Fiica ei, printesa Beatrice, a fost executorul ei literar (dar a ars o parte din manuscrise). Regina Victoria era ruda cu multe familii regale ale Europei. Mihai I de Romania este stra-stranepotul ei, prin ambii sai parinti, si var de gradul trei cu regina Elisabeth II.