Da, se platesc taxe vamale. Nu sunt sigur despre TVA.
Taxa vamala se calculeaza in functie de valoarea produsului si de asemenea de tipul lui.
Daca vrei sa fii corect, te duci la un oficiu postal care are dreptul sa primeasca corespondenta exterioara. Acolo se afla o persoana care face vama la toate produsele care vin din afara UE.
Acea persoana se va uita pe lista in functie de pachetul tau si iti va da un pret.
Depinde de valoarea declarata a produsului.
Daca e un telefon de 680 LEI? Iar cu transport e 715?
Daca e din afara UE si produsul are o valoare declarata (in general platesti o asigurare pe transport, la acea valoare se calculeaza vama).
Daca vine direct la tine, fara sa scrie pe el ce este atunci cred ca scapi fara taxe vamale.
Chiar du-te la posta care primeste pachete postale din afara ue. Eu am facut asta cu un pachet din singapore. Eu am platit taxe vamale. Pentru ca era destul de scump si l-am asigurat.
Cand am ajuns acolo, la posta, la vames, am facut o hartie in care am declarat ca pachetul de fapt e mai ieftin. Si am platit mai putin.
Pentru amanunte din astea chiar trebuie sa intrebi. Dai un telefon la posta si intrebi unde vin pachetele din afara ue. Te intreaba in ce zona si iti spune clar. Mergi la acel oficiu, te duci la vames si intrebi ca iti spune.
Produsul cumparat poate venii si cu transport gratis, DEPINDE de unde il iei.
anonim_4396 întreabă: