| Alicia15 a întrebat:

Puteti sa imi spuneti in ce consta profilul liceal Stiinte ale Naturii si Stinnte Sociale si ce poti deveni dupa urmarea acestui profil.Dau funda pentru cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
| WinniePooh a răspuns:

Profilul stiinte ale naturii e axat mai mult pe biologie si chimie. Multi care termina acest profil vor continua cu o universitate de medicina, urmand sa devina medici, farmacisti, stomatologi etc. Stiintele sociale se concentreaza mai ales pe limbi, literatura & istorie, deci pe discipline umane. Exista foarte multe posibilitati dupa liceu, dar, in experienta mea, daca peste patru ani te hotarasti sa urmezi o facultate cu profil tehnic- inginerie, informatica etc.- e greu sa te adaptezi, pentru ca la stiinte sociale nu prea se face matematica. In schimb, de obicei, ai mai mult de citit. Sfatul meu e sa mai astepti cativa ani cu decizia de cariera: du-te la profilul care te atrage mai mult, pentru ca, oricum, nu liceul va determina cariera ta. Daca e sa aleg neaparat, as spune ca 'stiintele naturii' sunt, poate, ceva mai atractive: balanta intre real si uman e mai potrivita. Daca insa nu-ti prea place matematica si nu te vezi intr-un domeniu tehnic, alege linistita stiintele sociale si concentreaza-te sa inveti limbi- engleza obligatoriu + inca o limba, cat de bine poti- germana, franceza, spaniola, italiana- ajuta enorm la angajare.

2 răspunsuri:
| buffa a răspuns:

Asta tot e legat de biologie... poti deveni oricine in domeniul medicinii!

| Delissima a răspuns:

Buna! din Profilul liceal stiintele ale naturii poti sa devii: medic, asistenta medicala tot ce tine de medicina si farmacie dar poti alege si altceva ce iti place tie sa faci, oricum media de la bac conteaza. La profilul stiinte ale naturii o sa ai ore de mate (4 pe sapt) romana, biologie(3 sau 4 pe sapt), chimie(3 pe sapt), fizica(2 pe sapt), si tot ce ai avut pana acum istorie, geografie ..etc + psihologie, sociologie, economie si inca cv nu imi amintesc, sper ca te-am putut ajuta. bafta la inscrieri