| Malvina24 a întrebat:

S-a mai intamplat cuiva asta? De cateva luni primim acasa factura de la RDS pe un alt nume. Un domn Menitu Ion.In familia noastra nu e nimeni cu acest nume.Adresa din factura e a noastra, toate celelalte informatii sunt corecte in factura cu exceptia numelui.De ce oare? Am putea face ceva in acest caz?

Si mai am o nelamurire.Nu stiu si nu gasesc nici in dictionar ce inseamna "bâcler" in limba franceza.(pour bâcler). Ma puteti ajuta?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Daca si voi aveti contract cu RDS, problema se rezolva la serv. relatii cu publicul( in general, se afla in aceiasi locatie cu casieria RDS)Daca nu aveti contract, lasati-i in plata Domnului daca-s tonomaci!
pour bâcler = pentru a lucra superficial (de mantuiala)

5 răspunsuri:
| ionik09 a răspuns:

Pai asta mi so intamplat si mie adica na la mine venea o factura de la Orange la abonament cu numele mamai mele si ea nu era pe Orange... si totusi adresa era a noastra e doar vine postasului probabil so schimbat si nu stie... poate o sa te intalnesti cu postasu si sa-i zici sa nu o va mai aducahee hee

| ღmirunikaღ a răspuns:

Poate ca e vechiu proprieter al casei daca stai la bloc poate vine pe numele lui sau poate e o greseala in contractul cu ei poate e un alt apartament sau alta str

| AngelOnEarth a răspuns:

In legatura cu factura, mi s-a intamplat si mie nu numai la RDS din cauza ca cel care a stat inaintea noastra era un betiv nenorocit si nu s-a deranjat sa-si faca mutatie pe noua adresa, asa ca toate facturile si amenzile sale veneau tot la noi. Nu cred ca ai ce face, dar oricum stai linistita ca atat timp cat nu e numele unuia din membrii familiei tale nu are ce sa se intample.

In legatura cu cuvantul in limba franceza nu stiu ce sa-ti spun.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cu factura și cartea de identitate, titularul trebuie să meargă la Rds pentru clarificarea situație de fapt.
Pa, pa.

| mircea a răspuns:

Cam ciudata intamplarea. Mai bine te adresezi in scris catre un oarece sef de la RDS si prezinti problema. Poate, zic poate, este acolo un baiat descurcaret care incaseaza de la doi abonati banii, dar in realitate depune numai de la unul si in scripte (calculator) "va amesteca", incat sa para ca ati platit amandoi abonatii. Daca este asa, el ia banii, pleaca si apoi dupa ceva timp, sigur se va descoperii hotomania. Eu te sfatuiesc sa faci un demers in scris cu aviz de raspuns (ca sa ai dovada ca ai trimis scrisoarea), anexeaza numai copii dupa facturi, (nu dai din mana facturile originale, primite! ), clarifica "greseala" pentru ca altfel, s-ar putea sa apari peste ceva vreme ca nu ai platit. Totusi pe factura apare alt nume nu? Cu ce dovedesti ca ai platit tu Malvina24? Si inca ceva : de ce ai platit factura daca era gresit numele? Insemna ca ai acceptat in cunostinta de cauza sa platesti, deci ai recunoscut factura ca obligatie de plata. Clarific-o, pentru ca altfel s-ar putea sa se incurce si mai rau! Daca s-ar ajunge in instanta, numai pentru chestia asta cu acceptarea platii, esti buna de plata si in continuare, pentru toata suma ce s-ar putea aduna in viitor, deci atentie!