Exprimare gresita, banca nu fura de la clientii, unii functionari ai bancii au furat. Si din aceasta cauza nu se da, in general, numele bancii, desi au fost cazuri cand s-a dat, este pentru a nu afecta reputatia. Oricum acestea se cam stiu, se da numele hotilor si multi stiu unde lucreaza, de asemenea procesul penal se judeca in sedinte publice.
Exista mai multe cazuri. uneori televiziunile nu au voie sa faca publice nume de branduri deoarece se considera publicitate.
pot fi cazuri in care ancheta penala interzice divulgarea de astfel de informatii.
oricum eu am auzit destule stiri negative despre banci in care se spunea clar numele
Da ma rog mi se pare si mie o porcarie insa asta e CNA-ul. nu lasa televiziunea sa spuna de exemplu "banca x a furat atata de la clienti" insa oricum, se aude dupa. sa ne amintim de celebrul caz FNI? nimeni nu da bani de pomana, intotdeauna au un avantaj in plus fata de tine. tu cand ai pus 10 mil in banca si banca iti spune ca iti da dobanda de 9% pe an (adica 900 de mii) e si in avantajul tau dar tu acei bani nu-i poti scoate pe timp de un an de zile (ca altfel nu-ti mai da dobanda) si banca ii da imprumut lui x cu o dobanda de 15% pe an, deci avantaj banca. daca tu numai poti plati imprumutul imediat te ameninta ca iti i-au bunuri si asa mai departe. daca banca da faliment sau s-au furat banii ramai cu buza umflata si nu-ti mai recuperezi banii.
bancile sunt camatari cu acte in regula.
Sau respectivii, conducerea băncii a interzis televiziunii să divulge numele.
E dreptul lor și obligația presei de a respecta acest drept.
Dacă eu fur ceva și mă dau ăstia în urmărire, presa poate comunică numele meu pentru că eu nu mi-am exprimat acceptul sau dezacordul.
În cazul de față, cu banca asta, conducerea băncii a interzis presei să comunice numele, pentru a nu afecta repuația sau mă rog...
Marie308 întreabă: