Dupa cum cred ca stii(daca nu stii, iti spun), din pacate, noi, romanii, avem o reputatie cam proasta peste hotare.(Atat din cauza rromilor care fac nelegiuri si se dau drept a fi romani, dar si din cauza "fratilor" nostri, clar romani, care nici ei nu sunt intotdeauna niste ingerasi.) Din pacate(sau cel putin asa am auzit eu in ultima vreme) mai ales Franta nu ne aprecieaza, din diverse motive(pe care sa fiu sincera, nici eu nu le inteleg) incat ne fac de ras pe la televiziune, numindu-ne in atatea feluri incat as fi in stare sa inchid televizorul, sincer. Cel mai probabil colegul tau urmareste/a urmarit respectivele emisiuni, sau poate nici parintii lui nu au o parere foarte buna despre Romania, incat se considera "cool" si "matur" sa urmeze "exemplul" si sa il faca pe cine prinde a fi roman in toate felurile.
Imi pare rau pentru tine, sincer. Iti sugerez insa sa incerci pe cat posibilul sa faci pe neinteresatul, plictisitul cand nu te lasa in pace, nicidecum sa ii raspunzi sau sa il bati, fiindca doar ii vei intari ideile pe care si le-a format despre tine. Daca este intr-adevar, unul care nu se lasa prejos si te va numi "papa-lapte", "las", "ratat" sau ce-i mai pica lui prin gura, suporta. Cel putin nu vei sub riscul sa primesti avertizari sau note mici din partea profesorilor(respectivul ar putea folosi si santajul daca chiar are ceva impotriva ta). O solutie, de altfel, ar fi sa vorbesti cu parintii tai(care iti este mai apropiat) si sa le explici situatia. Asta pentru ca ei ar putea vorbi cu dirigintele sau chiar cu parintii respectivului care, macar din bun-simt, va fi certat de parintii lui sau va primi avertizare sa te lase in pace.
Sper ca te-am ajutat!
PS: Daca nici astea nu functioneaza, raspunde-mi, poate mai gasesc solutii.
Bună
Ăla se ia de tine fiindcă este invidios,de acolo vine violenţa verbală şi fizică.
Nu-i da atenţie şi nu te mai lua de el,toţi vor crede că eşti la fel. Vorbeşte cu un matur, părinte, profesor sau ambii.
Nu te lua de el ca ii dai pa la moara! Vorbeste imediat cu parintii si dirigintele despre problema. Fi calm si politicos.
De ce sa luat de tine? De fraier. Nu stiai? E unul din aia idioti care cred tot ce aud Nu`i da atentie si lasa`l in plata sa. Nu`l mai injura si nu-l lovi, vezi`ti de treaba ta. Poate cu timpul de lasa in pace. Si daca nu o face... ignora`l in continuare. Nu`ti pierde timpul cu un copil batut in cap