| TbW a întrebat:

Salut, am 10 clase terminate in RO. Planul meu e să mă mut în Anglia (UK) cu familia mea. Cum rămâne cu școala acolo? Ce școală o să fac și cât timp vor dura cursurile acolo?

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Pai se pare ca "planul tau" nu este foarte bine pus la punct. Este mai mult o idee vaga decat un plan.

Nu ar trebui sa cunoasteti absolut toate detaliile astea inainte sa faceti o asemenea mutare radicala? Nu trebuie sa stiti unde o sa locuiti, din ce o sa traiti, care sunt conditiile in care va puteti muta acolo avand in vedere ca UK nu mai este in UE, cum si daca se pot echivala studii, care sunt costurile de viata, care sunt costurile studiilor, care sunt taxele, cum puteti munci legal, etc?

Mutarea in alta tara inseamna sa-ti iei toata viata de la zero, nu este ca si cum te-ai muta de la etajul 2 la etajul 3 pe aceeasi scara de bloc. Iar asta necesita o gramada de documentare serioasa si un plan foarte detaliat, nu o intrebare de trei randuri pe TPU.

| TbW explică (pentru johnnny123):

Parinți mei deja lucreaza acolo. Au casă acolo. Eu am intrebat ca ma mut si eu dar nu stiu cum e scoala.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Doar acolo poti afla.