| Nadishome a întrebat:

Salut!
Am 17 ani, peste 3 luni fac 18. Vreau să mă apuc de școală de șoferi în curând, pe lângă liceu. Din experienta voastra personala, ce trebuie sa fac? Unde trebuie sa merg mai întâi? De ce acte am nevoie? Nu are cine sa ma ghideze, părinții nu sunt asa de interesați sa ma ajute. Eu imi platesc singură scoala din alocatie si bursă. Oricum, am aflat că pot merge și singură să ma înscriu la școală, fiind minora, iar la examene trebuie sa am peste 18 ani.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Te duci la școală de șoferi și acolo o sa primești toate îndrumările necesare.

| Violleta2022 a răspuns:

Te poti inscrie singura dar trebuie sa ai totii bani cand te inscrii, ca sa platesti tot cursul. Daca nu-i ai, atunci mai strangi si cand ai facut toata suma te poti inscrie.
Iti vor da ei o lista cu ce documente trebuie sa pregatesti, de analize si consultatii medicale (teste de sange, de boli autoimune, consultatie psihiatrica, oftalmologica samd).
Preferabil sa cauti o scoala care are sediul langa casa ta.
Este recomandat sa te apuci de invatat toata Legislatia Rutiera, ca sa-ti vina usor cand faci chestionare si totodata cand esti la volan in trafic, sa pui in aplicare regulile invtatate.
Examenele (de sala si traseu) se pot sustine numai DUPA ce implinesti 18 ani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sincer vorbind, scoala de soferi o poti face si mai tarziu.
Tu ai nevoie acum sa te concentrezi pe invatat, sa termini liceul si sa iei BAC-ul.