| Lester23 a întrebat:

Salut. Am comandat pe olx niste produse si au venit prin posta romana. Ideea e ca cei de la posta nu ma lasa sa deschid coletul pana nu il platesc.
Ok, il deschid si nu-mi convine, il mai pot returna? Ca la fan curier de ex

Răspuns Câştigător
| DEVdani a răspuns:

Posta romana nu are acest serviciu, de verificare colet.

Dupa ce ai platit coletul, nu il mai poti returna, nu poti face retur.

Aici este problema, din cauza ca posta romana nu are acest serviciu, nu iti permit verificare coletului.

In cazul in care ai platit coletul, posta romana numai are nici o responsabilitate fata de tine.

Sa presupunem ca platesti taxa coletului si il ridici.
Desfaci acolo de fata cu oficianta de la ghiseu coletul si in colet nu sunt produsele dorite de tine, posta romana nu se baga in astfel de probleme!

Este problema ta, daca in colet nu se afla produsele dorite de tine, adica pentru care ai platit!

Incearca pe viitor, sa nu te mai incurci cu posta romana!

Este adevarat, este putin mai ieftin transportul, dar ai mai multe dezavantaje!

7 răspunsuri:
| ZIZI a răspuns:

Data viitoare comanda prin olx si selectează Fan curier cu verificare, din cate stiu posta romana nu are deschidere cu verificare.

| sierra1 a răspuns:

" il deschid si nu mi convine, il mai pot returna?"

posta română nu te lasă să faci asta

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dacă nu ești mulțumit, vorbești cu vânzătorul să îl trimiți înapoi, și plătești tu transportul.
Poșta, la fel ca și firmele de curierat, doar transportă coletele, nu au treabă cu conținutul lor/țepele care se dau.
Dacă ai luat țeapă, te duci la poliție, nu la poștă.
Serviciul "verificare colet" este disponibil doar la câteva societăți de livrare, nu și la posta romana.

| Lioana a răspuns:

Nu poti verifica colete la Posta Romana. Il ridici si daca nu esti multumit vorbesti cu vanzatorul pentru retur. Daca accepta il trimiti tot cu ramburs prin Posta Romana.

| darrio2007 a răspuns:

Corect. Ei si-au facut treaba.

| Furnicuta000 a răspuns:

Da, sigur, dupa ce il platesti si il deschizi (ca nu ai cum sa il deschizi inainte sa il platesti) poti sa vorbesti cu vanzatorul si sa il returnezi. Dar care e problema? Problema e ca pe olx sunt foarte multi tepari si daca din prima ti-a dat altceva in colet decat trebuia, crezi ca o sa mai vezi banii inapoi? Sau produsul? Nu cred
Sfatul meu e ca data viitoare cand comanzi de pe olx sa ceri vanzatorului sa trimita coletul cu fan courier cu verificare, neaparat cu verificare. Asta pentru ca olx are o optiune prin care te lasa sa trimiti gratis colet cu verificare si daca nu ma insel si returul e gratis deci nu ar avea de ce sa refuze atata timp cat vrea sa vanda produsul ala si nu vrea sa puna cartofi sau altceva in colet sa dea teapa

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu îți convine vorbești cu vânzătorul și îi faci retur, plătind însă transportul