| Anonimul54287654098 a întrebat:

Am niste intrebari legate de America,adica cu toate ca este o tara mult mai periculoasa unde oamenii pot umbla cu pistolul la ei,unde sunt foarte multi criminali si psihopati tot mi se pare o tara mai buna decat Romania. Planuiesc sa ma mut acolo cand o sa mai cresc. Doar ca nu stiu de unde ar trebui sa incep. In primul rand ar trebui sa gasesc o chirie,logic. Dar acum vin problemele,ca sa imi iau un job ce trebuie facut,presupun ca as avea nevoie de o diploma tradusa nu? Si ce ar mai trebui facut? Nu m-am prea documentat asa ca nu stiu mai nimic, adica trebuie sa imi fac alt buletin? Stiti voi, chestii de astea generale. Multumesc anticipat

15 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Daca vrei sa faci ceva cu adevarat bun, pleaca in tarile nordice. Sunt facultati pe care le poti face gratuit si ai timp si sa lucrezi pe langa. Documenteaza-te si pune in balanta America si o tara nordica.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fa tu rost de viza prima data si pe urma te gândești la restul

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe situl ambasadei găsești modalitățile în care poți obține o viză. Dacă ai obținut-o, doar apoi au rost chestiile mai generale.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Periculoasa pe naiba. Si Romania e plina de imbecili, doar ca noi sintem mai traditionali - cutite, bite, tot ce ne cade in mina...
P.S. Daca nu ai familie pe acolo, ca sa ai cea mai mica sansa ar trebui sa te apuci de facultate si sa aplici la WOrk & Travel. Buba e ca avand in vedere pandemia si situatia de rahat la nivel mondial in general, chiar nu prea ai cum sa stii ce sa faci. Cel mai indicat ar fi sa astepti un an macar, sa te faci doxa de engleza, sa te apuci de facultate, sa aplici la Work & Travel daca o sa mai fie...

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Exista doar doua metode de a intra legal in USA.

Prima este loteria vizelor.
A doua este H1B. Adica o companie sa iti ofere un loc de munca si sa te sponsorizeze. Timp de doua cicluri (max 6 ani). Cum ajungi in USA vei depune pentru greencard care dura cam 4 ani poate 5 pana la obtinere. Si cand il obtineai pe greencard treceai pe rezidenta permanenta. Si de aici mai lua cativa ani pentru naturalizare.

Personal nu as face asta, as gasi niste tari mai prietenoase precum Canada, Australia sau Noua Zeelanda.

Aici procesul de imigrare nu este chiar atat de greu. E mai clar si mai simplu.

Dar si societatile sunt mai deschise, fara arme, mai relaxate precum in USA.

In fine, iti zic din experienta personala.

Tu, de exemplu, daca vrei sa vezi podul ala din new york distrus in fiecare film cu dezastre naturale, poti sa il vizitezi, nu trebuie neaparat sa traiesti acolo...

Nu uita ca brosura contine doar chestiile frumoase... daca vrei mai mult, filmele cu homeless vor putea sa iti formeze o imagine mai reala asupra visului american care a inceput sa fie tot mai greu de atins pentru imigranti.

| JicaContra a răspuns:

"In primul rand ar trebui sa gasesc o chirie, logic. Dar acum vin problemele"

lal, NU, vorbesti de parca SUA ar fi in UE

IN PRIMUL RAND trebuie sa capeti viza, iar daca vrei sa te muti de tot, trebuie sa obtii dreptul de rezidenta, adica, cartea verde, iar astea (mai ales de cand e Trump la putere) sunt FOARTE GREU de obtinut, trebuie sa fii un om bogat, sau sa stii foarte bine o meserie de nivel inalt care se cauta serios, altfel nu ai nici o sansa

in plus, da, SUA e de rahat, dpdv tehnic e practic zona de razboi, din cauza ca, nu numai ca poti fi impuscat oricand, dar si politia poate sa te omoare oricand, pentru ca din cauza ca oricine poate sa aiba arma, se numeste ca oricine poate omora politistul asa ca are dreptul sa traga si sa intrebe dupa aia daca tu ai arma sau nu

| Alverto a răspuns:

Man
Uite nici eu nu sunt major și aș vrea și eu asta
Doar că acolo traiul e mult mai scump, mai scump ca in Germania, Italia sau țările mai cunoscute de români
Părinții unui student care vor sa continue o facultate trebuie să aibă în buzunar zeci de mii sau chiar sute de mii de dolari
Dacă chiar vrei, urmareste români ce s au stabilit în America pe YouTube, și dacă vrei îi poți întreba întrebări in legătură cu asta (doar cei cu un număr mai mic de abonați o să îți răspunda cred)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru SUA ai nevoie de viza. Ai viza?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu visam sa merg in America cand cresc. Apoi te uiti ca o casa e in sute de mii de $, nu zeci. Facultatea tot asa. Daca ai probleme de sanatate platesti la greu. Majoritatea stau in datorii. DAR! exista o sansa sa te descurci si daca te descurci e super. Pentru cei mai multi e greu, nu e niciun caine cu covrig in coada, dar daca esti super muncitor, daca ai o idee geniala, ai mai multe sanse sa reusesti. Daca ai o idee geniala si ajungi cu ea la public, in Romania nu o sa insemne mare lucru, dar in America ar putea fi foarte banos daca faci parte dintre baietii destepti. Totusi, pentru oamenii de mijloc, normali, e mai grea viata in America, mai scumpa si mai stresanta, mai ales ca imigrant. Este o decizie grea!

| Michaeel a răspuns:

Păcat ca vrei sa pleci din România, America nu e cu nimic mai buna decât tara noastră, și acolo sunt politicieni la fel de corupți de ce crezi ca acolo sunt revolte aproape zilnic?

| Michaeel a răspuns (pentru Michaeel):

Nu ma prea știu eu cu ce acte îți trebuie în America căci nu doresc sa plec din tara dar ma gândesc din moment ce tu ca naționalitate ești roman nu trebuie sa îți schimbi buletinul, și oricum îți va fi mult mai greu acolo ca roman. Dacă tot vrei sa pleci ți-aș recomanda ceva mai apropiat, Italia sau Anglia de exemplu, unde sunt mai multi români și suntem mai acceptați. Americani au și ei problemele lor căci nicio tara nu este perfecta, dar romanilor le-a întrat idea asta ca tara noastră e nasoala, ca noi trăim ca naiba în timp ce străini stau numai în puf. Gândește-te ca America nu e ca în filme, dacă nu ai bani ajungi sa duci un trai de toată mila, nu degeaba acolo sunt cei mai mulți oameni fără casa. Trebuie sa ai studii superioare sau macar pile pentru a avea viata aia de milioane pe care o vezi pe la televizor. Dar acum dacă asta este ceea ce îți doresc eu nu pot decât sa îți urez noroc happy!

| Alverto a răspuns (pentru Michaeel):

"nicio tara nu este perfecta"
Eh, întreabă danezii (Danemarca) sa vezi ce veselie e pe acolo

| Anonimul54287654098 explică (pentru Michaeel):

Multumesc mult, de fapt va multumesc tuturor, toate raspunsurile sunt bune si va multumesc pentru sfaturi. Cred ca nu mai vreau in America, in special ca nu prea vreau sa fac o facultate, dar om trai si om vedea.

| Unknownzgw a răspuns:

În primul rând, ar fi foarte util dacă ai avea pe cineva acolo. Te-ar putea ajuta foarte mult şi la obţinerea vizei şi cu integrarea în cultura lor.
În al doilea rând, dacă vrei să te stabileşti acolo trebuie neapărat să vrei să practici o meserie care să necesite studii superioare şi ei să ducă lipsă de angajaţi. Cea mai sigură variantă e să îţi găseşti o firmă mare care să te angajeze, care să fie dispuşi să se ocupe şi de viza ta. Îţi dai seama că nu sunt dispuşi să rişte pentru oricine, deci trebuie să fii destul de bun şi serios în domeniul în care activezi.
Util ar fi să cunoşti deja români care practică profesia pe care o vrei şi tu să te lămurească în legătură cu echivalarea studiilor.

| AlinMrs a răspuns:

Iti sugerezi sa pleci daca planuiesti sa profesezi in domeniul IT sau undeva unde sa-ti permita sa castigi 100k+ pe an. Pe langa cele mentionate mai adauga si costul de a locui acolo, aproximativ 80% din american nu au 1000$ in contul de economii si traiesc de pe o luna pe alta. Ca sa intelegi, se castiga mult mai bine da si costul de a trai acolo e mult mai ridicat. Sa nu mentionez de sistemul sanitar de la ei...