| Poker1199 a întrebat:

Am si eu o intrebare!
Deci, eu am locuit intr-un bloc de garsoniere (in trecut a fost bloc de nefamilisti, pe vremea lui Ceausescu si dupa o perioada) si pana prin 2004-2005 era un bloc ca orice altul, bai comunale etc, dupa s-au schimbat lucrurile. Acum, in 2018, nu mai exista bai comunale (toata lumea si-a facut baie proprie in casa) si majoritatea au devenit 'boxe' presupun ca stiti ce inseamna.
Eh, aici vine intrebarea mea. Eu locuiesc la parter chiar langa baia comunala (sau fosta) si sunt 2 gen, o camera de wc-uri alta de dusuri, tatal meu a spart peretele din bucatarie sa ocupe prima camera de wc-uri (in cealalta de dusuri fiind boxele vecinilor) si-a facut o camera, deci practic avem 2 camere.

Daca suntem 'raportati' sa zic asa, care sunt sanctiunile? Ca asta din cate am inteles poate fi pusa la 'siguranta blocului', adica a spart ceva ce nu trebuia si fara autorizatie. Vecinii nu au treaba, nimeni nu are, dar vreau sa stiu preventiv daca se poate intampla ceva.

O mai zic odata pe scurt, dintr-o garsoniera cu baie si bucatarie, s-a spart peretele la bucatarie sa accesam camera fostelor bai comunale, si de acolo ne-am facut noi o camera.

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Trebuia să aveți autorizație de construcție. Problema mai ar fi și din trecerea unui spațiu comun în proprietate privată (dacă ați cumpărat garsoniera). Și mă tem că asta se poate interpreta și ca furt...
Cel mai bine ar fi să întrebi un avocat și să intrați în legalitate. Dacă nu pentru acum, măcar pentru viitor (moștenire sau vânzare de pildă).

| anonimg a răspuns:

Căutați să vă înțelegeți bine cu vecinii. In mod normal trebuia cerută autorizație de la vecini, iar plata pentru cameră intra în venitul scării, al blocului.
Nu știu ce sancțiuni ar exista. Dar dacă ar fi, atunci poți spune că vei plăti (în rate) toate costurile, pentru ca munca voastră să nu fie in zadar.