| MihaiPlacinta a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare doar asa vreau sa ma informez mai bine fara glume,

deci dupa cateva cautari am aflat ca cuvantul recidivist inseamna sa fi bagat a 2 oara la inchisoare puscarias pentru a doua oara, asa spun in dex,
deci eu vreau sa stiu daca recidivisti sunt puscariasi?
deci ce raspuns imi dati

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In sens restrans recidivist inseamna persoana care a fost condamnat penal de cel putin doua ori, indiferent cu ce pedeapsa penala, dintre cele prevazute de Codul penal si indiferent daca a facut efectiv inchisoare sau a fost condamnat cu suspendarea executarii.
In sens larg recidivist se poate numi orice persoana care savarseste aceeasi greseala de cel putin doua ori.

| Liviu a răspuns:

Cuvantu asta se foloseste des la oameni eliberati din puscarie recent. 1 luna, juma de an, un an.De cele mai multe ori cand oameni aud cuvantu recidivist, se gandesc la un individ sau individa, proaspat scos din puscarie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In sine cuvantul recidivist nu are nicio legatura cu puscaria

| MihaiPlacinta explică (pentru suntserios):

Aha, deci asta am vrut sa zic, ca am un coleg care este recidivist dar nu a facut puscarie, si nu stiu de ce?

| Sandru_Raluca_1994 a răspuns:

RECIDIVÍST, -Ă, recidiviști, -ste, adj., s. m. și f. (Persoană) care se află în stare de recidivă; p. ext. (persoană) care repetă aceeași greșeală.Nu sunt numai puscariasii, pot fi de exemplu si cei dependenti de droguri, alcool etc.

| MihaiPlacinta explică (pentru Sandru_Raluca_1994):

Da asta am gasit si eu pe dex