Trebuie sa folosescti cuvinte cat mai sofisticate si figuri de stil. de exrivelistea de campie e frumoasa. modificat:Campia are o splendoare si o sclipire aparte asemenea unui diamant.vezi? poti sa iei si un dictionar de epitete si sa folosesti cat mai multe si atunci cand faci o comparatie nu zici de ex:pielea ta e ca laptele. pielea ta este asemenea laptelul proaspat.
Eu una ma pricep si asta e practic un talent dar nu in mod special toata ideea este sa scrii pe foaie o compunere cu ce tema vrei dar ar fi mai bine un peisaj ca aici poti folosi multe cuvinte frumoase si sa incerci sa inlocuiesti cuvintele care nu par foarte sofisticata cu unele mai sofisticate eu am sa iti dau ex:
ca inlocuieste-l cu asemenea(o sa iti pun egal)
pentru ca=deoarece
evita siul destul de mult adica nu ta tot pasul sa fie si.
uite inca o propozitie:
eu seman cu mama.banal nu?
asemenea mamei sunt eu.mai dragut nu?
daca nu ai timp de compuneri fa propozitii simple si pe urma transforma-le si asa o sa iti intri in mana.
fa=creeaza.
Daca ai nevoie de ajutor cum am mai mentionat mai sus eu te pot ajuta la compuneri si la chestii de genul asta.
trimite-mi mesaj in privat si iti dau id-ul
Doar lectura te poate ajuta! --- citeste cat mai multe carti potrivite varstei tale( ai, de la scoala, o lista de lecturi suplimentare! ). Lectura, nu numai ca-ti va imbogati vocabularul dar, se va imbunatati simtitor exprimarea in scris ( va deveni mai usoara si fluenta). Asadar, renunta la TV si calculator in favoarea lecturii --- vei avea numai de castigat!
Va multumesc Foarte mult mi-ati fost toti de folos chiar m-am apucat sa citesc Aventurile Lui Huck Finn de Mark Twain!
Copilee citeste cartulii, asa-ti dezvolti vocabularul si incearca sa comunici cu ceilalti mai in varsta pentru a-ti mai corecta din greseli.