Volum = latura la puterea a 3-a / L x l x h
aria patratului = latura la puterea a 2-a
aria dreptunghiului = L x l
mai multe formule nu stiu ce sa-ti dau..la matematica sunt mai multe teoreme, definitii, etc. poate te ajuta criteriile de divizibilitate
1. Un nr. este divizibil cu 2 daca ultima cifra a numarului este para.
2.Un numar este divizibil cu 5 daca ultima lui cifra este 5 sau 0.
3.Un numar este divizibil cu 3 daca suma cifrelor numarului este divizibila cu 3.
4.Un numar este divizibil cu 4 daca numarul format din ultimele 2 cifre ale numarului este divizibil cu 4.
5.Un numar este divizibil cu 25 daca ultimele 2 cifre sunt 00, 25, 50, 75.
6.Un numar este divizibi cu 6 daca este divizibil cu 2 si cu 3.
7.Un numar este divizibil cu 9 daca suma cifrelor numarului este fivizibila cu 9.
Si tot din capitolul "Divizibilitate" ar fi ca impartirea cu 0 nu are sens, a:a=1, daca un numar a este divizibil cu un numar b, atunci acesta este divizibil cu toti divizorii lui b.
Multimea divizorilor unui numar se noteaza cu D, exemplu : D14={ 1,2, 7,14 } [ asta doar daca ai invatat multimile... ] si ar mai trebui sa stii ca un numar care se divide numai cu 1 si cu el insusi este prim [ 2, 3, 7, 5, etc ] acolo unde am scris "numar" nu am scris natural ca in clasa. a 5-a doar in multimea N lucrati. Sper ca te-am ajutat .
Ce tip de formule? La clasa a V-a sunt mai multe...depinde la ce lectie iti trebuie
anonim_4396 întreabă: