| Daniel_Dan_1997 a întrebat:

Salut am trimis un cv la carrefour si mi-au găsit un post lucrător marfa recepție, am fost la interviu m-am interesat tot si când a zis de salariu a zis mai încet eu am înțeles 1300lei înafară de bonuri, si când am fost să duc copie de pe buletin si am mai întrebat o data, si cică salariul e 1120 lei înafară de bonuri. Se poate așa ceva, chiar ma socat știam că salariul minim pe economie e 1250 lei,? Si daca e 11 milioane o să mai crească?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Nu ai voie sa iei sub salariul minim pe economie dacă lucrezi cu norma întreagă (adica 8 ore/zi).
Este foarte important sa fac diferenta dintre salariul brut si cel net.
Cel brut este cel mai mare (adica nu ti-a facut oprire din el pentru cas, pensii, somaj, etc.
Cel net este salariul care îl iei in mână, si din care nu ti se mai oprește nimic.

Deci daca netul este 11 milioane, atunci este bine. Dar daca este brutul atunci nu este bine.
Poti merge din nou la ei si sa le spui: "Îmi cer iertare ca va deranjez din nou, dar nu am am înțeles cum stau lucrurile cu salariul; salariul pe care mi l-ați spus sunt banii pe care-i iau in mână (adică net)? Sau este salariul brut?"

Vezi tu, salariul minim pe economie este 1250 lei, dar este salariul brut. Din acestia statul opreste aproximativ 6 milioane. Eu asa știu: ca 1250 este brut si nu net. Acuma daca gresesc cer să fiu corectat. Sunt si pe telefon si nu pot cauta acum pe net cum stau lucrurile cu adevărat.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De fapt salariul minim e 1450 si e salariul brut, cu tot cu taxe... dupa taxe ramai cu vreo 1100 lei

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Esti incepător ce vrei salariu de ministru? Ai rabdare fa ti treaba bine sa fie seful multumit de tine si o sa mai creasca salariul, oricum de la 1 iulie au zis ăstia ca cresc salarii pensii. I-ao usor, bucurate ca ai un venit sigur, nu fă scandal din prima si vezi cand i ei prima leafă cit i ti dă, ca va fi in iulie si poate prinzi mărire de salariu.