Ai ramas fara ulei, trebuie sa gasesti unde se pierde acel ulei, nu e simplu doar sa pui ulei.
Ca idee, daca nu mai ai ulei, atunci este simplu cum spui, scoti filtru, il arunci, pui altul nou, nu trebuie sa pui nimic in filtru, pur si simplu il insurubezi acolo cu mina si il stringi bine cu mina, nu folosi scule metalice, eventual daca ai o scula gen curea de cauciuc poti folosi pe aia sa stringi daca cu mina nu ai forta destula.
Inainte sa insurubezi filtru la locul lui iei pe deget nitel ulei si ungi garnitura filtrului, sa alunece mai bine cand infiletezi.
Daca stii citi litri de ulei intra, scoti busonul de pe motor, pui pe acolo uleiul cit zice masina ta, pui busonul la loc si aia e tot, ai terminat lucrarea.
Dar in continuare va trebuie sa cauti pe unde se pierde acel ulei, il consuma motorul, se pierde pe undeva in afara, trebuie sa afli si sa rezolvi chestia asta.
Banui ca la motorul ala intra 4 litri de ulei, sau maxim 5 litri, dar gasesti informatia pe net cajutind dupa model, dupa anul masinii, dupa motor si pui cit spune acolo, verifici cu joja uleiul de cateva ori, mai verifici si a doua zi, daca nivelul este la maxim este f bine, acolo trebuie sa fie.
Nu stai sa duci masina pe platforma la stiu si eu cine, doar sa pui un prapadit de ulei.
Si femeie de ai fi si tot ai putea sa descarci cateva bidoane cu ulei in motor.
Nu stiui cit ulei sa bagi? Pff dar pe Youtube nu ai gasit informatia asta?
Ma uitai si am vazut, spune 4.5 litri de ulei la masina ta cu motorul de 1.6 litri si ulei 5w30.
Cam asta e cumperi si tu 5 litri, pui 4 si jumate, sau pui 4, astepti putin, verifici, poate ca o mai fi ulei in baie.
Tu cum ai ajuns la concluzia ca nu mai are ulei deloc? Daca nu mai avea ulei deloc, era motorul deja dus.
Eu zic sa cauti un lighean de plastic, pui sub motor, desfaci surubul de la baia de ulei, scurgi cit ulei mai este acolo, dar dupa ce scoti acel surub de la baie, scoti si busonul de sus de la motor, sa se scurga mai bine, oricum apoi trebuie sa pui alt ulei
Lasi sa se scurg, cand vezi ca nu mai curge, pui surubul la loc la baie, stringi asa cu mina, dar nu puternic, schimbi filtru cum am spus, pui ulei pe sus pe la busonul de la motor, 4.5 litri, pui busonul si asta e tot.
Spor la treaba.
A ranas fara ulei din cauza ca schimbul la avut facut acum mult timp cand erq la fostul proprietar si nu am vazut sa aive scurgeri cred ca la cam mancat uleiu
El ii punea 10w 40 cred ca din cauza ca mananca mult?
O sa incerc sa il schimb eu, mersii de ajutor
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa determini "de ce" ai ramas fara ulei.
Lo mancat pe tot si schimbul la avut facut la fostul proprietar acum un an cred nu pare sa aive scurgeri
Daca i-ai dat funda lui relian esti mai praf decat el.completeaza naibii cu un litru de ulei, daca nu stii pe unde intreaba un trecator ceva.