Asteapta sa-ti iei examenele, la liceu o sa faci literatura si o sa vezi ce viata frumoasa o sa ai la liceu, iar la mate daca esti pe filologie, vei face pana-n a 11-a si o sa faci ecuatii de gradul 2 la mate, o sa duci o viata frumoasa, mai ai de asteptat cateva luni!
Romana este chiar frumoasa, eu de matematica am fugit toata viata mea si am dat de romana, o materie care mi-a placut de cand ma stiu. Nimeni nu este in masura sa te ajute, trebuie sa-ti explice un profesor ce si cum pentru a pricepe!
Uita la celalat raspuns mai lung de al meu si vei intelege mai bine.
Ai dreptate, mersi.
Normal ca am dreptate, doar am trecut si eu prin asa ceva, din proprie experienta ti-o zic!
Am inteles, mersi mult.
Nu ai pentru ce, spor la examene!
Mersi mult, sper sa trec la ele si sa intru la un liceu ok cat de cat.
Asteapta sa-ti iei examenele, la liceu o sa faci literatura si o sa vezi ce viata frumoasa o sa ai la liceu, iar la mate daca esti pe filologie, vei face pana-n a 11-a si o sa faci ecuatii de gradul 2 la mate, o sa duci o viata frumoasa, mai ai de asteptat cateva luni!
Eu sugerez sa iei meditatii.
Noi, din mediul virtual, nu putem sa iti explicam foarte bine.
Meditatiile costa bani si la ce profesori as putea sa ma duc eu?
De la profu meu de mate nu intelegi nimic, el nici nu e interesat sa te invete ceva ala e cel mai nesuferit prof pe care il poti avea daca te asculta si tu nu zici nimic da 3 apoi zice ca esti prost, dobitoc, bou.
Ce meditatii poate sa faca ala eu cand am fost la pregatirea suplimentara la scoala ultima data am fost doar eu in clasa a venit apoi pe la si un sfert si n-a trecut nici macar un minut si s-a dus in cancelarie si eu am asteptat sa se sune si nu am desfasurat nimic si am venit cu o ora mai devreme la scoala la pregatirea aia.
Si profesoara de romana ce meditatii ai putea sa faci?
Alti colegi se duc la ea la meditatii dar sigur doar te pune sa faci niste exercitii si iti teme suplimentare, si asa primesc destule teme acolo daca nu iti faci tema iei 3 sau 2 unii de la mine au patit asta.
Si pe deasupra ti-ar cere si mult pentru o ora 2 de meditatii sigur.
Am fost in a sasea la meditatii la mate si ala vroia 50 de lei pentru 2 ore de meditatii bine 50 nu pare o suma mare pentru 2 ore de meditatie care e si doar o data pe saptamana dar conteaza cine iti e profesor.
Nu e neaparat sa mergi la profesorul ce iti preda.
Poti incerca la altcineva.
Eu, de exemplu, in clasa a 8-a am luat meditatii la romana de la o ruda. Adica intelegi ca mereu povesteam.(precizez ca romana a fost pasiunea vietii mele pana in clasa a 9-a).
Exista profesorii ce iti explica pentru aia 50 de lei.
Si crede-ma, eu iau meditatii la mate, desi platesc o suma mai mare. Tu esti important.
Eu ma pricep la romana si-mi place foarte mult!
Trebuie sa fii atent cand iti explica profesorul, sa pui intrebari, sa faci exercitii acasa si sa citesti foarte mult.
Important e sa intelegi ce citesti, o sa te ajute foarte multe!
Fara lectura nu iti poti imbogati vocabularul.
Citeste tot ce iti place si noteaza termenii noi, cauta in dex si incearca sa retii fara sa memorezi.
Iar la mate, la fel atentie si exercitii multe + formule.
La o formula fa multe exerciti pana o retii natural.
Succes
Mersi.
Pentru nimic
Pentru calasa 8 gasesti tot ce vrei pe net(romana mate) trebuie sa ai vointa sa cauti.
Mai sunt cateva luni pana la examene asa ca trage tare cu invatatul. Chiar daca la mate spui ca nu intelegi nimic, incearca ca la examen sa faci partea intai ( la perfectie ) si partea a doua, cat este posibil. Eu am dat examenele anul trecut si mi s.au parut exagerat de usoare si am auzit ca anul asta se vor da ceva mai grele, asa ca... nu pot sa-ti urez decat bafta!
Omule,pune mana pe nesuferitul ala de manual.Scoateti fomulele la geomatrie si cele de algebra si pune-te pe invatat. Eu sunt a 9-a si am trecut prin ce treci si tu acum.Meditatori n-am avut si am reusit sa invat si fara ei. Trebuie sa ai vointa, nu-i bai. Ai sa reusesti.Bafta!
Mersi mult, sper sa reusesc.
Catalin979 întreabă: