Beneficiind de suportul Intel, tehnologia WiMax este versiunea optimizata a Wi-Fi: o conexiune prin unde radio, care nu necesita investitii mari pentru acoperire. Un singur punct de emisie acopera o zona cu raza de aproape 50 de kilometri. In marile orase acoperirea scade la 20 de kilometri, dar un singur echipament este suficient pentru a acoperi centrul Capitalei de exemplu, sau un oras de marime medie. Legatura Bucuresti-Ploiesti se face cu maximum trei puncte de acces.
Tehnologia WiMax permite conexiuni individuale la Internet teoretic nelimitate, cu viteze de acces de pana la 70 Mbps, cu mult peste posibilitatile noilor tehnologii mobile (HSDPA, suplimentul 3G, ajunge la 3, 6 Mbps in conditii ideale).
Prin WiMax se vor putea oferi servicii atat pentru utilizatorii casnici (care vor folosi un mic hot-spot Wi-Fi pentru a-si conecta computerele la Internet), cat mai ales pentru companii, ce vor avea o legatura mult mai sigura si stabila intre filiale si sedii diverse. :3
Scuza-ma dar am citit si eu asta pe net, eu am spus ca am nevoie de un raspuns mai concret adica cei care folosesc 4G wimax sa imi spuna ce ping au..download speed ceva..cat de bun este semnalul?