Maresti frecventele pentru un spor de performanta nu foarte mare. Dar ai nevoie de racire foarte buna ca sa poti face asta pentru ca odata cu marirea frecventelor cresc si temperaturile si exista riscul sa iti arzi componentele daca nu ai o racire corespunzatoare.
E unul nu sunt adeptul overclock-ingului pentru ca nu iti aduce un spor de performanta decent pentru riscurile la care te supui unei sesiuni de overclocking.
Daca n-ai bani de componente (ca mine, sarac lipit), ce sa faci.
Si daca faci overclock nu o sa te ajute cu nimic, presupunand ca ai un procesor mai vechi non-k adica blocat si nu poti sa ii maresti frecventele atat de mult incat sa se cunoasca.
Da,voiam sa ii mai zic ca nu suporta toate.
De acord.
Overclokul la calculatoare este ca si cum ai merge cu o masina cu viteza maxima care o are la bord. Adica iti fortezi procesorul sau placa video (sau amandoua) sa mearga la capacitate maxima; dar aceasta este un risc pentru ca s-ar putea sa se arda, chiar si daca le oferi racire suplimentara.
Numai cu unele procesoare si cu unele placi video se poate face overcloking -cele care sunt recomandate de producator.
Sunt niste programe pentru calculator cu care poti face overcloking.
Dar vorba lui meowishere: nu-ti recomand sa faci asa ceva daca nu ai bani sa iti iei alte piese in caz ca acestea se vor arde in timpul overclokingului.
Adica il dai peste cap.El e facut cumva,si tu scoti la maxim ce-i mai bun din el, exemplu procesor.
Prima data, trebuie sa iei in considerare riscurile, se poate si strica/arde in cazuri extreme, ai nevoie de o racire buna in PC si se face cu anumite programe.Documenteaza-te ca nu vrei sa se intample ceva rau. :*
Antonia23K întreabă: