| Anonymus12300 a întrebat:

Salut! Ce părere aveți de ochelarii cu lentile heliomate (fotocromatice), în special pentru persoanele care au miopie, își merită banii?

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AAme23 a răspuns:

Isi merita banii daca te deranjeaza foarte tare lumina.Ei sunt într-adevăr anti reflexie ca si cei obisnuiti, dar depinde cat de pregatit/a esti sa ti sa inchida lentila tot timpul.Eu ca si mioapa recomand pe cei cu lentila galbena.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Proasta... spre exemplu eu nu suport sa se inegreasca mereu cand e lumina mai puternica. Dar asta tine de preferinta personala. Asa ca eu am optat pentru ochelari de soare cu dioptrii decat sa folosesc cele heliomate.

| dullcat a răspuns:

Nu recomand. Dureaza pana cand se face tranzitia odata intrat intr-o cladire, iar vara cand mergi si prin zone umbrite total nu mai vezi asa bine. Iarna cand se schimba de la soare si se aburesc in acelasi timp e cel mai nasol.Plus ca in functie de rama, e posibil sa capeti un aspect imbatranit.Mi se pare mai ok sa iti faci ochelari de soare cu dioptrie (daca stii ca e stabilizata, ca sa nu cheltui banii la dublu pe cei de vedere+de soare).

| dullcat a răspuns:

Poate ajuta si ce au scris altii
https://www.reddit.com/......oap%C4%83/