Ca sa previi bolile astea e important sa consumi anumite alimente,cum ar fi:rodia,bicarbonatul combinat cu apa calda si miere,lamaia,rosiile,castraveti,conopida, avocado, mango, usturoiul, ceapa.
Telefonul trebuie tinut maximum 30 de minute, iar seara sa nu il tii langa tine, sa fie undeva mai departe.O profa ne zicea sa-l tinem in dulap seara, ca sa auzim alarma, totusi
Cum sa le inlaturi daca sunt incurabile? Glumesc. Stilul de viata este foarte important, aici incape bineinteles si telefonul mobil dar stai linistit ca e plina atomosfera de radiatii. Ca sa previi aceste boli, trebuie sa dormi la timp, sa mananci la timp si grija mare cu alimentatia, sa faci sport, sa nu obisnuiesti sa te stresezi, superi, suferi etc. Telefonul mobil, din cate am citit, cel mai indicat este sa vorbesti la el 2-3 minute, iar daca vorbesti mai mult, sa schimbi des urechile. La 5 minute de vorbit la telefon se emit atatea radiatii cat sa omoare o albina. Vorbeste la casti cat mai mult poti, tine telefonul cu ecranul spre corp, atunci cand te odihnesti, la cel putin 1m.
Nu poti preveni asa ceva. Asta este o prostie, în realitate. Factorii de mediu nu influențează decât vreo 20% apariția cancerului, iar aceasta fiind o boala plurifactoriala nu poți face decât foarte puțin sa reduci riscul. Chestia cu alimentația si lucruri de genul sunt aberații, poți face asa bine cancer si cu cel mai sănătos stil de viata cu putință.
Poti avea mutații de la părinți (dacă nu ai cazuri prin familie simte-te mai norocos decât ceilalți). Exista virusuri pe care nu poți sa le eviți si vei face cancer: HTLV1, EBV. Sunt factori pe care n-ai cum sa le eviți si poluarea împreună cu radiațiile nucleare de asemenea.
Exista factori interni pe care nu-i poți influenta:
O sensibilitate mai mare a celulelor la testosteron, asociata cu un nivel mai mare (dar normal) al testosteronului dau in timp cancer de prostata (e doar un exemplu). Sa vezi ca mai sunt cancere ale căror cauze nici nu sunt cunoscute.
Iar cel mai important factor de risc este, negreșit, vârsta.
Pe masura ce imbatranim se aduna mutatii genetice in celule. La multiplicarea unei celule, ADN-ul se copiaza si pot aparea erori. Riscul unei erori oncogene este direct proportional cu numarul de copieri, asa ca pe masura ce imbatranim si celulele se tot multiplica, riscul lor de a deveni maligne creste. Asadar, cel mai important factor de protectia impotriva cancerului este tineretea si singura chestie anti-cancer pe care o putem face este sa murim foarte tineri.
Trist, dar cu cât înțelegi mai devreme asta, cu atât mai bine.
Yee întreabă:
thefortgod întreabă:
Nuimiplacepolitica întreabă: