| AndonAleksandru a întrebat:

Cum pot învăța sa desenez un portret?(la creion)

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pui o fotografie in fata ta si incerci cu creionul pe hartie, sa desenezi ce vezi in poza.
Dupa zeci de incercari repetate, vei reusii sa schitezi un portret.

| AndonAleksandru explică (pentru Violleta2022):

Am incercat de multe ori si nu imi iese. Multi incep de la ochi, alti incep de la conturul feței. Nu stiu nici de unde sa incep!

| Violleta2022 a răspuns (pentru AndonAleksandru):

Dupa cum am spus, urmareste niste tutoriale pe Youtube, unde ai nevoie sa vezi cum se incepe, cum iti iei proprtiile cu masura creionului samd.
In orice caz, daca nu ai talentla desen, nu vei putea realiza niciodata un portret. Unii oamenii au doua mani standgi si nu sunt talentati la arta fina, asa ca-i posibil ca tu sa nu poti face nimic, pentru ca nu ai talent nativ.

| Violleta2022 a răspuns:

Intr-devar este bine sa urmaresti un tutorial care explica si proportiile, cum le poti vedea, masura si pune pe hartie.
Asta te invata un profesor de desen, sau un pictor.

| raMLesS a răspuns:

Cu o foaie, un creion, si mult timp. FOARTE MULT TIMP.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin exercitiu si tutoriale. Recomand Angel Ganev, Ergo Josh.

| iuliaOK a răspuns:

Trebuie sa exersezi foarte mult. Nu poți sa îl faci din prima.

Dacă chiar vrei sa înveți, încerci sa faci portretul de mai multe ori și o sa vezi ce nu-ți place, la ce trebuie sa fii mai atent etc

| gdsjdpUAS a răspuns:

Ca sa faci in portret sincer ai nevoie de o trusa (dacă scrii pe net găsești una la 60 de lei și e super ok). Eu am încercat cu creion și ce aveam prin casa dar nu faci calitate și te chinui, sa stii ca se vede diferența, in rest iei o poza, o mărești și faci pas cu pas, o ața idee, in funcție de cât de mare îl vrei scoți la imprimanta poza și faci conturul pe geam la lumina și restul te descurci. Sper sa te ajute.