| Cristiann_2359 a întrebat:

Cum pot sa vad in photoshop cs5 cercul acela cu unghiurile [cand dau la blending options] fiindca nu imi arata si nu stiu dc.Am vazut la multe tutoriale acel cerc dau eu nu stiu cum sa-l fac sa apara.

1 răspuns:
| vmorghulis a răspuns:

Cercul cu unghiurile pe care îl vedeți în tutorialele de Photoshop se numește "Gradient Editor" și apare atunci când utilizați anumite instrumente sau filtre care au opțiuni de gradient.

Dacă doriți să accesați Gradient Editor în Photoshop CS5, urmați acești pași:

Deschideți fișierul Photoshop în care lucrați.
Selectați stratul sau elementul la care doriți să aplicați gradientul.
Deschideți opțiunile de amestecare ("Blending Options") pentru stratul respectiv.
În opțiunile de amestecare, faceți clic pe opțiunea "Gradient Overlay" (sau orice altă opțiune care are un gradient asociat).
În partea de jos a ferestrei de opțiuni de amestecare, ar trebui să vedeți o casetă etichetată "Gradient". Faceți clic pe acest buton pentru a deschide editorul de gradient.
Dacă în continuare nu vedeți cercul cu unghiurile, verificați dacă sunteți în modul corect. De exemplu, Gradient Overlay nu va fi disponibil dacă stratul este configurat pentru modul "Multiply". Încercați să comutați la alt mod, cum ar fi "Normal", și încercați din nou.

Sper că aceste informații vă vor fi de ajutor pentru a accesa editorul de gradient în Photoshop CS5.