Nup. Dar aș opta pentru unturi cu procent înalt de grăsime. Dacă și acela provoacă reacții alergice - ar fi un caz rar, poți încerca un unt clarificat, numit ghee de către indieni.
Da, dar doar cel de la vaca
Atunci esti alergic si la unt
Depinde de fiecare, preferabil e sa nu mananci nimic lactat, dar cand le transformi in branza si unt, o parte din proteine isi schimba conformatia, si pot sa nu mai fie alergene, desigur ca depinde si de alergenul la care esti alergic, ca in lapte:poti fi alergic la caseina, la lactoglobina, la lactalbumina, si multe altele, nu toti au alergie la aceeasi proteina, si deci poate fi oricare proteina.
Alergic la proteina din vaca? Proteina e la fel in toate alimentele, nu exista diferenta decat cand vine vorba despre spectrul de aminoacizi, dar nu are nicio legatura cu alergiile ci cu asimilarea proteinei in organism ( % ). E posibil in acelasi timp sa fii alergic la cazeina sau la multe alte componente prezente in lactate, deci nu esti alergic la proteina, ci la sursa proteinei respective. Din intrebarile tale reiese ca esti alergic la produsele lactate, asa ca nu le mai consuma ( inclusiv unt ) si ia proteinele din alte surse. Spor
emi_amil întreabă: