Este legat de faptul ca limba romana, in Basarabia, a fost fortata sa ramana ca in urma cu 200 de ani. In ziua de azi, pentru cestilalti din partea asta a Prutului, poate parea amuzant sa auzi ca la doctor i se spune felcer sau ca lovitura de colt in fotbal e numita "palitura din ungher". Nu facem misto de basarabeni, doar ii tachinam uneori pe seama limbajului. Insa facem asta cu dragoste frateasca, nu cu ura!
Eu stiu ca multi fac misto de moldovenii romani fiindca au accentul ala taranesc cand vorbesc dar de ceilalti nu am auzit asa ceva sa fie batjocoriti.
Unii isi bat joc de noi
Cred ca de fiecare chestiune din univers si a batut cineva joc vreodata.
Nu-si bate nimeni joc de ei, poate mai sunt unii care au o anumita impresie desore persoanele din Republica Moldova dar nu cred ca este o regula.
Numai bine.
E accentul care va da in vileag. Si romanii cum au ramas cu amintirile dinainte de '89... nu`s chiar fericiti cand vad rusi (sau pe cineva afiliat lor).
Eu personal, nu am nimic cu cei din RM.Doar daca tu ai vazut pe altcineva ca isi bate joc, crezi ca toti suntem la fel?
Nu sunteti toti la fel dar majoritatea fac asta, da e drept ca avem accentul asta de tarani, dar nu suntem noi vinoveti rusii astia ne-au bagat in boala