anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, de ce de fiecare data cand intilniti vreo persoana din RM(Republica Moldova) incepeti sa va bateti joc de ea etc, ma-ti inteles voi ce am invedere happy

Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Este legat de faptul ca limba romana, in Basarabia, a fost fortata sa ramana ca in urma cu 200 de ani. In ziua de azi, pentru cestilalti din partea asta a Prutului, poate parea amuzant sa auzi ca la doctor i se spune felcer sau ca lovitura de colt in fotbal e numita "palitura din ungher". Nu facem misto de basarabeni, doar ii tachinam uneori pe seama limbajului. Insa facem asta cu dragoste frateasca, nu cu ura!

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Eu stiu ca multi fac misto de moldovenii romani fiindca au accentul ala taranesc cand vorbesc dar de ceilalti nu am auzit asa ceva sa fie batjocoriti.

| shadovv a răspuns:

Cine ce a facut?

| anonim_4396 explică (pentru shadovv):

Unii isi bat joc de noi happy

| shadovv a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca de fiecare chestiune din univers si a batut cineva joc vreodata.

| WR104 a răspuns:

Nu-si bate nimeni joc de ei, poate mai sunt unii care au o anumita impresie desore persoanele din Republica Moldova dar nu cred ca este o regula.
Numai bine.

| xBya a răspuns:

E accentul care va da in vileag. Si romanii cum au ramas cu amintirile dinainte de '89... nu`s chiar fericiti cand vad rusi (sau pe cineva afiliat lor).

| piTiCcu a răspuns:

Eu personal, nu am nimic cu cei din RM.Doar daca tu ai vazut pe altcineva ca isi bate joc, crezi ca toti suntem la fel? straight face

| anonim_4396 explică (pentru piTiCcu):

Nu sunteti toti la fel happy dar majoritatea fac asta, da e drept ca avem accentul asta de tarani, dar nu suntem noi vinoveti sad rusii astia ne-au bagat in boala sad

| SoranaCs a răspuns:

Nu prea! sau oate acentul e devinaalaughing

| Taiby a răspuns:

Nu chiar, cred ca esti tu rasist...

Întrebări similare