Salut. Pai cum adica? Nu inteleg..., sunt facultati de trei ani, patru ani (in functie de ce profil alegi) si de sase ani la medicina (ca o mai fi si un alt domeniu in afara de medicina in care sa se faca sase ani de facultate, nu stiu).
Pai eu spre exemplu am trei ani de facultate, la Vasile Alecsandri Bacau, Profil Stiinte, domeniul Informatica (sau Mate-Info, ca observ ca profesorii ba ii zice mate-info, ba info, deci nu cred ca o fi vreo diferenta, in fine). Da si am trei ani de studii, mai sunt cei ce la TI (Tehnologia Informatiei), care da, aia au patru ani de studiu.
Pe vremea mea aveai dreptul sa dai examenul de absolvire de cel mult trei ori. Ma rog, asta presupunea si sustinerea licentei.
Asa era. Acum poti da de cate ori vrei, dar platesti taxa pentru depasirea studiilor
Da pai este si acum acel examen de licenta in care se presupune proba unu la care ai vreo 56 de intrebari (oral) si proba doi, sustinerea licentei.
De curiozitate, daca picai de trei ori, ce se intampla?
Lu-ai studiile de la capat?
Poti da licenta oricand doresti, dar vei achita taxa suplimentara de depasire studii si valoarea sa este data de nr de credite a licentei. Licenta se va da obligatoriu in facultatea unde ai terminat si arhiva facultatii este foarte mare. Te vor gasi cand ai terminat
Fara licenta facultatea este egala cu 0 barat
In cazul in care o persoana nu obtine diploma de licenta dupa ce a terminat studiile de licenta, poate dovedi ca a studiat la o anumita facultate prin intermediul unor documente emise de universitate. Aceste documente pot include certificatul de studii, care atesta ca persoana a urmat o anumita facultate si a absolvit un anumit numar de ani de studiu, sau diploma de absolvire, care atesta ca persoana a terminat studiile de licenta, chiar daca nu a obtinut diploma de licenta.
In plus, persoana poate prezenta alte documente care atesta participarea sa la cursuri sau programe de pregatire, cum ar fi foile de prezenta, proiectele realizate sau alte lucrari care au fost depuse in timpul studiilor de licenta. Persoana poate, de asemenea, solicita facultatii sa ii elibereze o adeverinta care sa ateste participarea sa la cursuri sau programe de pregatire, chiar daca nu a obtinut diploma de licenta.
Este important de mentionat ca, in general, documentele emise de universitate sunt recunoscute ca dovezi ale studiilor urmate de o persoana, indiferent daca persoana a obtinut sau nu diploma de licenta. Astfel, o persoana care nu a obtinut diploma de licenta poate prezenta aceste documente ca dovezi ale studiilor urmate, indiferent de numarul de ani care au trecut de la terminarea acestora.
Marie308 întreabă: