Culoarea ambalajului este un element important in designul acestuia si in procesul de marketing. Alegerea culorii ambalajului se face in functie de produsul care este ambalat, dar si de mesajul pe care producatorul vrea sa il transmita cumparatorului. Totodata, o anumita culoare este reprezentativa pentru un anumit produs. In acest caz ma voi referi la ambalajul negru.
Desi cand va ganditi la negru probabil ca va imaginati ceva sobru, aceasta non-culoare este folosita in industria ambalajelor pentru a-i oferi produsului o imagine de lux, de varf de gama. Negrul, folosit la ambalaje creaza o diferentiere fata de produsele cu ambalaje de o alta culoare.
Ambalajul negru are rolul de a capta atentia consumatorilor fie ca este folosit pentru ambalarea unor produse alimentare (bere, vin, ciocolata), fie ca este folosit la o sticluta eleganta de parfum.
Pe langa sobrietate, negrul exprima eleganta, misterul, autoritatea, intimidarea si controlul. Ambalajele negre dau produselor o nota de rafinament, scump si calitate. Negrul poate fi contrastat cu alte culori pentru atrage si mai mult atentia. Cel mai puternic cotrast este creat de alb. Albul este, de asemenea, o nuanta care sublineaza eleganta produsului. Combinatia dintre alb si negru va crea produsului ambalat imaginea de claritate, putere si puritate. Insa, negrul in combinatie cu auriu, cu siguranta creeaza produselor o imagine deosebita, o imagine de lux.
Un produs de lux, scump si de calitate va avea un ambalaj negru in contrast cu auriu, care va sublinia cel mai adesea marca produsului. Ambalajul negru este foarte intalnit in industria cosmeticelor. Fardurile, rujurile, anumite parfumuri barbatesti au ambalaje negre. Negrul va fi mai putin intalnit in cazul ambalajelor alimentare. Iar un cadou ambalat intr-o cutie neagra eleganta va starni mai usor curiozitatea si va da impresia ca in interior se afla un produs pretios.
Ambalajul negru va fi mereu la moda pentru ca pe langa eleganta si rafinamentul pe care le exprima, are si o imagine clasica.
catalin542000 întreabă: