| minix20 a întrebat:

Salut, in caz de cutremur unde e mai bine sa stau? Ca de doua zile numa cutremure sunt, unde e mai bine, la tara la bunica mea sau la bloc la mine acasa?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cel mai sigur este pe câmp. Nu spui din ce este construita casa bunicii. Că blocurile stiu cum sunt construite.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu ai zis unde e blocul, unde e casa lu' bunica. Lasind deoparte prostiile pe care le viseaza unii cu iesitul din casa la tara, te intereseaza ca respectiva cladire sa reziste la cit mai mult, ca daca vine noaptea cutremurul ala iti pica si casa bunicii in cap de 3 ori pana iesi tu afara.

| Freya1 a răspuns:

Din casa ieși mai repede.Chiar dacă te prinde cutremurul noapte pana sa se dărâme casa tot ieși pe un geam, dar la bloc...

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Riscul creste f mult cu inaltimea. Între casa si bloc cu aceladi sistem structural, casa. Intre bloc bune si casa de paianta, nu stiu, dar in caz de daramare, mai degraba supravietuiesti in casa de paianta.
E imposibil de stiut cu certitudine, dar in mediu, casa e mai sigura

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă stai la bloc și ai un loc ca o arcada spre exemplu se mai numește și grinda intrandul respectiv de adapost este bine sa te adapostesti acolo lipit cu mainile, iar dacă ești norocos sa stai la casa numai bine ca ieși afara imediat în siguranță.

| king5151 a răspuns:

Intrebare fara sens, e mai bine sa stai la bloc la etaju 7

| Smolbean a răspuns:

La tara. Ajungi mai repede afara

| minix20 explică (pentru Smolbean):

Pai da, dar problema e ca casa e cam veche si imi e ca nu tine.

| Smolbean a răspuns (pentru minix20):

Blocul știi sigur ca tine? Dacă e ca alea din Turcia?
Pe mine ambele cutremure m-au prins la tara, și în mai puțin de 5 secunde eram afara.
Daca casele vechi au rezistat la cutremuru din 77 rezista și acum