| UnknownDude1x a întrebat:

Salut, prieteni!

Mă interesează un stecher care să suporte până la 32 de amperi. Menționez că tensiunea de lucru este 220 volți iar ștecherul e musai să aibă doar două brațe de contact, nu trei.

Aveți ceva recomandări (doar de pe site-uri românești)? Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Greu de gasit. Aparatele de asemenea putere vin fara stecher, pentru ca se leaga direct in doza sau intr-o "priza directa" care este de fapt tot o doza (vezi link).
Daca totusi vrei stecher, inlocuieste priza cu una industriala cu 3 contacte. Oricum, nici priza de 32A nu e mai usor de gasit.

https://www.dedeman.ro/arad/doza-aragaz-electric-gnk-5-x-2-5-alba/p/1054123

| UnknownDude1x explică (pentru regis):

Bună remarcă. Fix din faptul că ce zici e adevarat, am zis sa-mi incerc norocul scriind aici, ma gandeam ca poate gasesc (și) soluții de care nu știam până acum.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In ce tara traiesti? In Romania toate stecherele, pentru 220 V au doua „brate" de contact.

| UnknownDude1x explică (pentru darrio2007):

Bineînțeles că există și varianele de fise industriale cu 3 brațe de contact pentru 220V, un exemplu de magazin care vinde este Dedeman.

| darrio2007 a răspuns (pentru UnknownDude1x):

Ai si un link doveditor? Ce spui tu sunt pentru 380 V.

| darrio2007 a răspuns (pentru UnknownDude1x):

Ok. Recunosc greseala.

| cristi202 a răspuns:

La ce aparat vrei sa il pui, de ai nevoie de mai mult de 30 de amperi? Chiar si un transformator de sudura mare nu maninca atit curent.

| UnknownDude1x explică (pentru cristi202):

Într-adevăr, prelungitorul intenționez să îl folosesc la câteva aparate de sudură mai "sănătoase" și la câteva aparate ce utilizează motoare electrice care, de regulă, vor consuma peste 2300/3500 wați constant.
Ideea este că nu prea mă încred in calitatea stecherelor actuale ce sunt rated la 16A, întrucât am văzut modele ce au eșuat la consumatori mult sub 16A (așa um voi avea eu) prin topirea integrală a cauciucului/plasticului din jurul bornelor.
Aș fi preferat un stecher mai scump, dar care într-adevăr să nu dea fail intr-o sarcină mult mai slabă decat cea prevăzută de producator.
Ai avea ceva model de recomandat care să fie conform necesităților mele?

| UnknownDude1x explică (pentru cristi202):

Scuze, am recalculat. 16A se apropie totuși de valorile motoarelor pe care le voi folosi, deci teoretic presupun ca ar trebui să ma orientez la o fisă care e rated peste 16A.

| mihai69 a răspuns (pentru UnknownDude1x):

Problema la alea pe care le-ai văzut topite provine cel mai adesea de la contactul prost în priză, care duce la încălzirea fișelor, iar pe măsură ce fenomenul avansează, se agravează din ce în ce mai rapid.
Ai nevoie de o pereche priză-ștecher cu izolator ceramic. Așa, vor fi ok și alea de 16 A.
Altfel, ia din alea industriale, bipolare cu 3 contacte. Dar tot pereche - priză / ștecher.

| UnknownDude1x explică (pentru mihai69):

Foarte bine spus!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai stecher ceramic cauți și vezi care e mai rezistent.

| UnknownDude1x explică (pentru anonim_4396):

Grozav, mulțam. Într-adevăr încerc să fug de plastic si cauciuc prost făcut cat pot, am vazut exemple negative de fise ce au dat rateu (topire integrală sau parțială) in sarcină mult sub 16A, si erau realizate dintr-o mizerie de plastic.