Exista zone unde sunt cablari facute, dar in zone izolate conexiunile TV, telefonie si de internet se fac aerian (prin reteaua de telefonie mobila sau via satelit).
Daca sunt putine case in satul tau, intreaba-ti vecinii de la care firma iau conexiunea TV si daca este prin cablu sau modem de telefonie mobila.
Cand ai deja aceste informatii de la vecinii tai, atunci poti contacta (sau nu) firmele fornizoare in zona.
Singura ta grija este contactezi RDS si sa-i intrebi daca in zona ta pot sa puna cablu. Pentru ca RDS este singura firma care mai functioneaza pe cablu.
Daca RDS nu poate pune in zona ta, atunci apelezi la Telekom si alte retele de telefonie mobila.
Telekom iti poate da un router care trebuie doar sa il bagi in priza si ai internet in toata casa; important este sa ai semnal in zona aceea.
Deci în loc să întrebi pe cel care pune internet, ai zis "ia stai să întreb niște anonimi, că sigur știu ei mai bine decât ăla care vine să-mi pună internet"... Bravo ce să zic.
"un satuc mai mic,, parasit de lume,, max 100 de case"
Noi nu stim daca este sau nu este internet in zona ta. Exista cablu de internet la cineva din sat? Daca da, te poti abona. Daca nu, la ce?
Mergi la DIGI si intreaba. Ei au cea mai dezvoltata retea. Poate satucul tau este pe un traseu de-al lor sau nu departe de unul si le-ar fi usor sa-ti duca si tie un cablu.
Bună.
Văd că ai primit destule răspunsuri, acum am să îți ofer o altă alternativă :
https://www.tpu.ro/......eta-si-ma/
Vezi, dacă te ajută și răspunsurile "anonime" sunt tot ale mele.
În acest mod, economisești bani, nu ai nevoie de un provider și totodată puști doi iepuri dintr-o lovitură, având și internet pe PC, laptop, tabletă sau ce vrei tu, și minute!
Daca fibra optica nu-ti daseaza hula hula in fata portii de lemn pe arome de iarba prospat taiata dimineata pe racoare cand stai cu fata la soare,
atunci fa-ti la telefonul mobil un abonament full casco care are full net-nelinitat,
apoi din telefonul smart care mai nou a invadat si beciurile domnesti a lui VLAD TEPES activezi hot spot si te loghezi din laptop 4800H sau desktop ryzen 9 cu tv-monitor de 165cm pe autostrada informationala
WWW.wft-fo_netti-cancer.com
VMC întreabă: