| Animeforlifee9921 a întrebat:

Salut! Stiu ca e o intrebare penibila,dar vreau sa vad ce ziceti si voi. Peste o saptamana,o sa vina pe la noi doua colege de-ale surorii mele de la facultate,ele o sa stea cateva zile pe la noi si nu vreau sa ma fac de ras(nu le cunosc,decat din poze). Ele sunt cu religia,una dintre e pocaita si nu as vrea sa spun ceva care sa o ofenseze intr-un fel si cred ca si cealalta s-ar simti aiurea. Am nevoie de niste sfaturi despre cum as putea sa ma comport,cum sa ajut cu ceva, ce sa spun etc. Stiu ca pare ca as avea 5 ani, dar dupa cum bine stiti eu sunt mai "nebunatica" si nu am vrea sa ne facem de ras.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu deschizi niciun subiect legat de religie. E așa greu?

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu nu cred ca este necesar sa te schimbi doar pentru niste musafiri. Daca iti este atat de mare frica sa nu te faci de ras, poti alege sa fii mai mult plecata de acasa? Mai ales ca e vara si nu scrie nicaieri ca trebuie sa stai lipita de sora ta. Daca va fi nevoie de ajutor iti vor cere.Nu te forta sa pari ceea ce nu esti.

Vorbeste cu sora, caci numai ea le stie bine pe colegele ei si iti poate da un sfat.

| Frank51 a răspuns:

Ai dreptate în ambele privințe, e întrebare penibilă, și pare că ai 5 ani. Partea bună e că ești conștientă.

| NLS a răspuns:

Am cunoscut penticostali si alte confesiuni, am avut in facultate o colega penticostala, cu care vorbeam des.
Sunt oameni ca si noi, atata vreme cat nu injuri, nu vorbesti urat la adresa Divinitatii (asta e de bun simt in societate, pentru ca chiar daca ai fi ateu, nu toti sunt la fel ca tine), si nu le obligi sa bea, sa fumeze sau nu incepi sa asculti muzica vulgara, rock agresiv, hip hop cu injuraturi, etc ar trebui sa fie in regula. Si noua ni se pare ciudat ca ei canta cu instrumente in biserica (dar ei au motivatie solida pentru asta, ca de altfel pentru orice fac).
Am avut si colege ortodoxe care erau foarte religioase, dar si ele se distreaza cand e cazul. Bineinteles, cu limite.

Nu stiu ce presupune "nebunatica", dar e irelevant pana la urma.
Trebuie sa observi tu care sunt limitele lor, si sa te adaptezi.
Probabil sora ta le cunoaste mai bine, intreab-o pe ea ce suporta/accepta, si ce nu.
Noi ca straini, nu putem sti de ce sunt deranjate acele persoane.
Comporta-te decent, normal, nu fi sarcastica, aroganta, daca incepe cineva o discutie, participa si tu daca crezi ca nu te faci de ras (cunosti cate ceva despre subiectul discutiei).
Ce am observat la penticostali, glumesc, dar nu pe seama altora.
Nu obisnuiesc sa faca pe cineva sa se simta prost sau stanjenit, sunt persoane destul de echilibrate.
Nu toti vorbesc non stop despre Dumnezeu si religie, dar probabil in gandul lor se roaga mult.
Oamenii sunt diferiti, am cunoscut si pocaiti care pacatuiau, apoi se pedepseau singuri, prin lovire, biciuire cu un obiect mai dur, etc Probabil nu o sa observi asa ceva, dar in caz ca doamne fereste, macar acum stii. happy Pentru ei e ceva normal.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu trebuie sa te comporti intr-un anumit fel doar sa fii politicoasa, sa nu injuri pentru ca e foarte urat sa injuri si incearca sa nu barfesti pe altii. Daca faci lucrurile astea o sa faci impresie buna

| DeMicUnCălător a răspuns:

Fi tu. Fi autentică și naturală.
Nu te schimba pentru nimeni și nimic.

| troleibuz a răspuns:

Nu te purta ca un robot, ele nu isi fac atatea filme despre tine cu siguranta.

Răspuns utilizator avertizat
| Dandiiiiiiii a răspuns:

Nebunatico, nu discuti despre religie. Eviti gratios subiectul chiar daca ele incearca sa pomeneasca ceva. In rest, poti face orice.

| CelCareRamaneInUrma a răspuns:

Compoarta-te cum vrea ciocanu tau si spune ceea ce simti daca e ok contextul.Mie nu imi plac persoanele religioase(acele persoane religioase)dar nici nu incerca sa incepi o discutie pe subiectul asta. Poate persoana e habotnica poate nu si e de treaba.Eu sunt ateu si un tovaras de al meu e pocait, ne cunoastem din clasa I si ieseam acum 3-4 ani cu el si alti prieteni la bere si vorbeam cacaturi gen ''tu ce ai mai facut in ultimu timp''.I-am si zis odata ca sunt ateu si nici macar nu il interesa.era ceva la modu ''dude eu cred in aia, man eu nu cred in aia'' rolling on the floor)