| AsulDePika a întrebat:

Salut TPU

1 In cazul in care un fisier sau un program e infectat cu un virus puternic gen: Sality, i love you etc si incerc sa-l deschid ce se intampla?

De exemplu am descarcat un counter-strike infectat il instalez si vreau sa intru in el. Ce se poate intampla dupa aceea?

2. Dati o nota de la 1-10 la antivirusi astia : Kaspersky, AVG, Avira, Avast, Nod 32, Norton, BitDefender

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Daca ai luat un Counter Strike virusat, cel mai probabil deja ai virusi in pc, si nu prea mai ai cum sa-i scoti acum de unul singur din moment ce l-ai instalat deja.
Atunci cand descarci ceva nu este nevoie decat sa-l instalezi/deschizi si imediat se raspandesc virusii in pc.
Deci, calculatorul tau este infectat din clipa in care ai instalat jocul, acum chiar daca-l mai deschizi virusii sunt acolo, si iti v-or strica windows-ul incetul cu incetul.
Cat despre antivirusi:
1. Kaspersky - Un 6 dupa mine, nu prea m-a aparat de virusi si nici nu prea mi-a placut ca antivirus.
2. Avast nu am folosit ca sa-mi dau cu parerea.
Pentru avg si avira am un 10, pentru amandoua, pentru ca sunt foarte bune.
Singura diferenta, si caracteristica la care avg este mai bun ca avira este ca consuma mai putin resurse.
Este aproape la fel de bun, poate chiar la fel sau mai mult ca avira, dar consuma mult mai putine resurse spre deosebire de avira, care este extrem de bun dar iti mananca o gramada memorie video, memorie simpla, viteza etc.
Iti recomand AVG.

2 răspunsuri:
| BassBooster a răspuns:

Salut, îţi spun din prima că eu nu folosesc Antivirus. De ce?
Ei bine, pentru că ştiu ce să downloadez şi ce să nu. Îţi sugerez să nu downloadezi toate porcăriile de pe internet şi toate " aplicaţiile " pentru messenger sau mai ştiu eu ce.
Eu tot ce downloadez, downloadez " cu cap ".
În schimb, dacă vrei să foloseşti antivirus, eu îţi sugerez Avira şi BitDefender. Aceste 2 antivirusuri le-am folosit în trecut mai tot timpul.
Avira e gratis, în schimb BitDefender nu este, doar daca îl piratezi.

| mAkeR a răspuns:

AVG 7/10, Kaspersky 8/10, Avira 7/10, Avast 5/10.