Pana nu ai primit permisul nu il ai. Legea nu face distinctie, citez:
ART. 86.(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."
Admitand ca promovarea examenelor s-ar considera ca indeplineste conditia de "poseda" si atunci fapta ar fi contraventie, citez:
"ART. 101.(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevazute la art. 35 alin. (2)."
Pedeapsa este amenda de la 420 lei la 560 lei. Merita sa risti?
Poti cere o adeverinta provizorie, pana primesti permisul, in caz contrar nu poti circula. Numai bine!
Am fost la politie si au spus ca nu pot elibera asa ceva
Nu politia elibereaza aceste adeverinte ci Serviciul de permise de conducere.
Fapta ar constitui infractiunea de conducere fara permis, inchisoare de la 1 an la 5 ani. Te sfatuiesc sa ai rabdare, nu dureaza mult pana il primesti.
Cum sa fac inchisoare, daca am luat sala, am trecut si traseul si figurez cu permis categoria B in baza de date, doar ca nu sa tiparit permisu?
Pana nu ai primit permisul nu il ai. Legea nu face distinctie, citez:
ART. 86.(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."
Admitand ca promovarea examenelor s-ar considera ca indeplineste conditia de "poseda" si atunci fapta ar fi contraventie, citez:
"ART. 101.(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevazute la art. 35 alin. (2)."
Pedeapsa este amenda de la 420 lei la 560 lei. Merita sa risti?
roby223 întreabă:
Catalin979 întreabă: