| GreyShaw a întrebat:

Salut TPU.
Am 28 ani, locuiesc în Olanda, sunt cetăţean român și doresc să mă însor cu o femeie olandeză.

Documentele ce le am aici sunt: Carte de identitate + Certiticat de naștere.
Am negoie totuși de un act de la starea civilă care arată că nu sunt însurat pe teritoriul României sau etc

În fact, nu am posibilitatea de a mă duce in România acum sau mai târziu.
Din câte am înțeles pot aplica pe econsultat.ro
Doar că nu am cunoaștere cum să aplic și ce am nevoie exact, mă puteți ajuta cu pași?
Vă rog frumos!

Răspuns Câştigător
| Natalie4u a răspuns:

Salut!
Dacă ai nevoie de un act de la starea civilă care să dovedească că nu ești căsătorit în România, poți să aplici pe econsultat.ro.

Iată pașii pe care ar trebui să îi urmezi:

Creează un cont de utilizator pe site-ul econsulat.ro.

Accesează secțiunea "Servicii Consulare" și selectează "Cerere de Eliberare Acte de Stare Civilă".

Completează formularul cu informațiile necesare și atașează o copie a cărții tale de identitate și a certificatului de naștere.

Dacă nu ești căsătorit în România, va trebui să atașezi o declarație pe propria răspundere în acest sens. Această declarație trebuie să fie însoțită de o traducere autorizată în limba română.

Trimite cererea și documentele prin intermediul platformei econsulat.ro și așteaptă confirmarea primirii acestora.

După ce cererea este procesată, actul de stare civilă va fi trimis prin poștă la adresa ta din Olanda.

Procesarea cererii poate dura o perioadă, în funcție de volumul de solicitări primite la consulat, și că este posibil să fie necesar să depui o cerere suplimentară pentru a obține documentul solicitat.

Sper că aceste informații îți sunt de ajutor!