Este posibil sa se fi format un fel de lentila in momentul in care soarele a patruns prin sticla... la mine a luat foc un prosop in aceiasi situatie pe care ai explicat-o tu deci tind sa cred ca asta e explicatia : formarea unei lentile...
Trebuie sa fie o explicatie pentru care s-a spart acel pahar. 1000 cioburi nu cred fiindca paharele nu e din sticla securizata.
Poate de la un sunet, sau poate la-ai scos de la frigider si l-ai pus la caldura.
Nu deci paharu statea acolo de ceva vreme de mai bine de o saptamana si nu era cald deloc in incapere era chiar din potriva era racoare destul de bine. si nu batea soarele in interior afara e o terasa plina cu vita de vie nu are cum sa bata soarele
Ha! si mie mi s-a intamplat acelasi lucru acum 20 min. a crapat un pahar singur dintr-o vitrina. era intuneric.era liniste.nu aveam nici un zgomot in casa.nu am animale.pisica.caine. nu am gandaci. de ce oare?
Răspunsul este clar. Datorită frecvențelor generate fie de undele electromagnetice existente in acel moment in încăpere, fie undelor sonore generate de ventilatorul in miscare. Se cunoaste ca o sticla se poate sparge la comanda atunci când se emit anumite frecvente sonore la o anumita amplitudine.