Un atac de depășire a bufferului implică de obicei încălcarea limbajelor de programare și suprascrierea limitelor bufferelor pe care acestea există. Majoritatea depășirilor de buffer sunt cauzate de combinația dintre manipularea memoriei și ipoteze greșite cu privire la compoziția sau dimensiunea datelor. (Google translate)
Sunt foarte curios ce ai inteles din ce ai copiat, tradus si postat aici
Un astfel de atac este o modalitate prin care se trimit date printr un entry point al aplicației, date care pot accesa diferite zone de memorie prin suprascrierea anumitor variabile și pot lansa cod în execuție sau accesa alte informații.
N-am copiat am vazut filmul whoami si era o scena in care folosea bash buffer overflow.sh si m-am intrebat daca e comanda reala iar am postat o aici pentru mai multe informatii
Nu îți era adresat ție răspunsul cu copiat. Era adresat celui care ți a trântit un răspuns copiat și tradus fara sa înțeleagă ce îți explică
Niciun aaa, invata putin cum functioneaza TPU si cine cui raspunde.
Hint: Scrie deasupra raspunsului cine cu cine vorbeste.
Pentru ca un program face ce ii zici si nu face ce vrei, daca stii sa-l faci bine te asiguri totodata ca bufferele tale nu pot fi exploatate.